ANASAYFA arrow right Yaşam

Gıdada yanıltıcı yayınlara ceza düzenlemesi geri çekildi

Gıdada yanıltıcı yayınlara ceza düzenlemesi geri çekildi
YAYINLAMA: 15 Ekim 2020 / 15.40
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2020 / 15.40
Gıda ve tarım alanında önemli düzenlemeler öngören “torba yasa”nın gıdada yanıltıcı yayın ile ilgili maddeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla geri çekildi.

 

"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi", Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla geri çekildi.

Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, tasarıda yer alan hobi bahçelerine yönelik düzenlemeler de ertelenmiş oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, tasarının sivil toplum örgütleri ile birlikte ele alınarak daha kapsamlı ve kapsayıcı şekilde yeniden Meclis’e getirileceğini ifade etti.

İmza kampanyası başlatılmıştı

Torba yasa tasarısı gıda yayınlarına ceza getiren, gıdada taklit ve tağşiş, tarım arazilerinin korunması, tütün ve alkol ile ilgili düzenlemeleri kapsıyordu.

Gıdada "yanıltıcı yayın" gerekçesiyle ifade özgürlüğünü tehdit eden, gıda konusunda yayın yapan, açıklama yapan, görüş bildirenlere yönelik 20 bin liradan 50 bin liraya kadar ceza öngören tasarı tepki çekmiş, getirilmek istenen düzenlemeye karşı, birçok sivil toplum örgütünün imzasıyla sosyal medya üzerinden "GıdadaSansüreHayır" sloganıyla imza kampanyası başlatılmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *