ANASAYFA arrow right Sağlık

‘Gevşeme, bizim için en tehlikeli senaryodur’

‘Gevşeme, bizim için en tehlikeli senaryodur’
YAYINLAMA: 28 Nisan 2020 / 20.55
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2020 / 12.39
Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Genel Sekreteri Kazım Doğan Eroğulları, salgında nereye gelindiğine dair değerlendirmede bulundu

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Genel Sekreteri Kazım Doğan Eroğulları, son günlerde vaka ve ölüm oranlarının  azalmasında sağlık çalışanlarının ve hekimlerin büyük bir payı olduğunu belirtirken,  halkın da tedbiri elden bırakmaması gerektiği uyarısında bulundu.

‘Süreç olarak çok kritik noktadayız

Salgın sürecinde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmasına dikkat çeken Eroğulları, Türkiye’de şuana kadar beş yüz bin kişinin aile hekimleri tarafından sürekli tarandığını ve şüpheli olan vaka teması sorgulandığını ve izlenimlerinin yapıldığını belirtti.

Eroğulları, “Asla gevşememiz gereken bir noktadayız. Düşüş eğilimlerinin olduğu kaygısı maalesef negatif yansıyor. İnsanlarda bir geçici bir rahatlama, bir yalancı iyilik hali oluşturuyor. Evde kalmaya devam edeceğiz, zorunlu olmadıkça çıkmayacağız, bir şekilde bulaşmayı ve sosyal mesafeyi koruyacağız. Süreç olarak çok kritik noktadayız. Eğer şu ana kadar ki önlemlerimizi devam ettirir ve daha fazlasına dikkat edersek, süreç olumlu yönde ilerleyebilecek” dedi.

‘İlimizde vaka ve ölüm oranlarında artış söz konusu değil’
Kentte vaka sayısının arttığı iddialarının doğru olmadığını kaydeden Eroğulları,“Gaziantep’teki vaka sayısının arttığına dair iddialar var. Ancak bunlar gerçeği yansıtmıyor.Türkiye’deki vaka sayısı ve ölüm oranındaki toparlanma süreci Gaziantep için de geçerli. Kentte aslında Türkiye ortalaması gibi düşünelim. Onun üzerine çok fazla çıkmadı. İlimizde vaka sayısında bir patlama veya ölüm sayısında dikkat çeken bir artış söz konusu değil” ifadelerinde bulundu.

‘Dikkat edersek, çok sağlıklı günler bizi bekleyecek’

Ramazan ayına dikkat çeken Eroğulları, “Ramazan ayı sosyal mesafenin daha zor korunduğu, tedbirleri biraz daha bırakacağımız bir dönem. Bu dönemin geçen yıllara göre farkı, mutlaka ama mutlaka sosyal mesafeye ve izolasyona daha fazla dikkat edilmesidir. Gevşemek bizim için en tehlikeli senaryodur. Bu anlamda vatandaşlarımızın iftarlarda misafirliğe gitmemesi, evde kalması, sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyması ve bu kuralları yerine getirmesi gerekmektedir. Vatandaşın iftara ve sahura yakın kuyruklara ve kalabalık ortamlara girilmemesine , misafir ağırlanmamasına ve misafirliğe gidilmemesine dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca koronavirüs tedbirlerinde asla ve asla gevşeme olmamalı. Dolayısıyla bu anlamda çok daha dikkat olmak lazım. Böylece sağlıklı günler bizi bekleyecek” dedi. Esra Aydın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *