ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Gereksiz yere evler basılıyor"

“Gereksiz yere evler basılıyor"
YAYINLAMA: 27 Eylül 2020 / 17.18
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 16.14
Demokratik olmayan baskıcı rejimlerin kendini 21. yüzyıla uyarlamak zorunluluğu bulunduğunu ifade eden HADEP İl Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyesi Müslüm Çoban, diktatörlüklerin çöktüğünü, demokrasinin hakim olacağı bir döneme girildiğini belirtti.

Çoban, ülkeyi yönetenlerin bu anlayıştan yoksun olduğunu demokratik kuramlara uyguladığı baskılarla ortaya koyduğunu belirterek, “Bu baskınların ülke sorunlarını çözemeyeceği aksine bir kör düğüme yol açtığı açık ve nettir. Partimize karşı anti-demokratik yaptıranlar MGK'nin 27 Kasım’da yaptığı toplantıdan sonra başladı. Kapatılma davasının gündeme getirilişi ve bununla başlayan gözaltı ve tutuklama serisi başlatıldı Adana başta olmak üzere Van, İstanbul gibi iller deki baskılar bunun birkaç örneğidir. Bu baskınların bir diğeri ise geçtiğimiz günlerde şehrimizde yaşandı.

Ev baskınlarında il gençlik kollan başkanımız Seyfettin Elçiboğa ile gençlik kollan yönetim kurulu üyelerinden Sabiha Temizkan, Aydın Şahin, Mustafa Kaya. Şehitkamil İlçe Gençlik Kolu üyemiz Yılmaz Yiğit, Mehmet Arslan ile Erdam Usluer, Abdullah Vural, Adem Gümüş, Özmen Durmuş, Mehmet Pakır, Abdullah Töre ve Edip Kaya göz altına alındı. Birçok ev baskınlarında arama izni gösterilmeden evde bulunan insanlara hakaret edilerek evdeki eşyalara zarar verildi. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilere bu şekilde yaptırımlar kabul edilemez” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *