ANASAYFA arrow right Güncel

“Genelgelere aykırı hareket ediliyor”

“Genelgelere aykırı hareket ediliyor”
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2021 / 19.53
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2021 / 19.53
Tüm Bel Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Çevik, Büyükşehir Belediyesinde bazı daire başkanlarının kanuna, yönetmeliklere ve genelgelere aykırı hareket ve mevzuat dışına çıktığını iddia etti.  

Çevik, “Tüm Bel Sen üyemize usul, esas ve temayüllere uygun olmadan, hizmet gereği olarak değil, avantaj temini  amaçlı, psikolojik tacizde bulunmak sureti ile kendi kanaatlerini kullanarak, emir niteliğindeki anılan genelgeye mukavemet göstermişlerdir. Şöyle ki; daire başkanları kendi kararlarını, inisiyatiflerini Cumhurbaşkanlığı emir niteliğindeki genelgesinin üzerinde görmüş ve genelgenin geçersiz olduğunu ısrarla belirtmiştir.

Devletin kurumlarında hiçbir yönetici konumundaki kişi ve kişiler keyfi olarak aldığı kararlarını devletin koymuş olduğu kanundan üstün tutamaz. Bu husustan dolayı; üyemizin haklarını sendikal hukuki çabalarımız sonucunda tekrar geri almış bulunmaktayız. Ancak hakkımızı geri almamız, Daire başkanları hırsları ve egolarını tatmin etmek için söz konusu 2020/8 Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik hastalıklarla ilgili risk kriterleri doğrultusunda idari izini devam eden üyemize husumet gütme amacı ile rızası dışında görevlendirme yazısı yapılmak sureti ile özlük haklarına hukuksuzca el konuldu” şeklinde konuştu.  Özer Karınca  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *