ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Genel sekreterimiz, Celal Doğan’a telefon etti ve istifası alındı

Genel sekreterimiz, Celal Doğan’a telefon etti ve istifası alındı
YAYINLAMA: 30 Kasım 2020 / 13.21
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2020 / 21.11
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sabah Yazarı ve Genel Koordinatörü Yaşar Özen’in sorularını yanıtladı. İşte Baykal ile yapılan röportajdan notlar:

Gaziantep için: “Gaziantep ihracatta, sanayide iddialı, sağlam orta sınıfı olan bir şehrimizdir. Gaziantep’in gelişmesine şaşırmıyoruz. Türkiye, Gaziantep’in ekonomi anlayışına sığdırılsaydı, kriz yaşanmazdı. Biz Gaziantep’in temsil ettiği ekonomik politikayı benimsiyoruz. Tasarruf et, yatırım yap, ihracat yap geleneği var. Tabii bağımsızlık duygusu önemli yer tuttu bunda. Göreceksiniz, çok büyük atılım yapacağız Gaziantep’te. Gaziantep’teki bu ruhla el ele verip, Türkiye’yi ayağa kaldıracağımıza inanıyorum, güveniyorum.”

CHP’nin parlamentoda olmaması büyük eksikliktir. Biz bundan gerekli dersleri çıkardık. Şimdi ileriye bakıyoruz. Aldığımız haberler ve gözlemlerimiz memnuniyet vericidir. Seçimlere, iktidara aday parti olarak katılacağız. Oy oram şöyle olur, böyle olur demek için, vakit çok erken. Değişime ve yeni bir siyasete ihtiyaç var. Türkiye’yi krizden çıkarmanı sorumluluğuna hazırlanıyoruz.

Sabah için:

“Biz en büyük desteği Anadolu basınından alıyoruz. Demokrasinin temeli yerel basın, yerel televizyonlardır. Sizin gazeteniz Sabah, Türkiye’de en seçkin örneklerden biridir. Sabah’ı bende yakından izliyorum. Düzeyli yayıncılığı için kutluyorum.”

DSP için:

“DSP son seçimde haksız bir rüzgâr yakalamıştır. Fikir siyaseti değil, kimlik siyaseti yeğlenmiştir. Emek ve proje için oy almamıştır.”

Celal Doğan için:

“Yönetime geldiğimde örgüte bir genelge yayınladık ve o genelgede dedik ki: ‘İdarede sorumluluk almış CHP’li bir üyemiz hakkında, yolsuzluk yaptığı iddiası ile kamu davası açılırsa, yargılamanın sonuna kadar, o üyemizin parti ile ilişkisi kesilir.’

Biz genelgeyi yayımladıktan bir süre sonra, Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu. Sayın Celal Doğan hakkında iki yolsuzluk davası açtı. Biz bunu öğrenince, genel sekreterimiz, Sayın Celal Doğan’a telefon etti ve istifası alındı. Sayın Celal Doğan, başarılı bir belediye başkanı ve değerli bir arkadaşımızdır. Aklanmasını dilerim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *