ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Genel merkez kongre talebini reddetti

Genel merkez kongre talebini reddetti
YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 19.00
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 19.00
AKP’de muhalif kesimin imza toplayarak il kongresinin yeniden yapılması talebi genel merkez tarafından reddedildi.

AKP il başkanı Ökkeş Eruslu, bazı çevrelerin yapmak istediği yanlışın genel merkezin sağduyulu yaklaşımı ile reddedildiğini açıkladı.

Eruslu, genel merkez parti tüzüğünün 50. maddesinin kuruluş amacının il başkanları ve yönetimdekilerin usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşmış olması dışındaki hallerde, bu maddenin değiştirilmesinin doğru olmayacağını, aksi halde böyle durumların kamuoyunda yanlış yorumlara neden olacağının vurgulandığını ifade etti.

Parti yönetimi keyfi olarak değiştirilemez

Ak Parti il başkanı Eruslu, “Parti yönetimi keyfi olarak değiştirilemez. Parti tüzüğünde bu tür yanlış yorum ve girişimlere mahal vermemek için olağan üstü kongre açıkça belirtilmiştir. Bir başka önemli konu ise parti içi disipline riayet edilmesi gerek. Yine bu maddede kasıtlı ve kötü niyetli olup tüzüğe riayet etmeyenler hakkında disiplin kurallarının işletilmesi çok net olarak belirtilmiştir” dedi.

Parti içi düzen korunmalı

Parti içi düzen ve intizamının korunması gerektiğini vurgulayan Eruslu, önümüzdeki yerel seçimlere birlik ve beraberlik içerisinde girmemiz gerek. Birlik ve beraberliği bozan girişimlere kesinlikle izin verilmeyecektir. Farklı görüş ve düşüncelere ayrım yapılması, kötü niyetli girişim ve girişimlere fırsat verilmesi reddedilmiştir. Biz ak partililer olarak tüm insanlarla yek vücut olarak hizmet etmeyi ilke edinmiş bir teşkilatız. İnsanlarımızı şu bu demeksizin bir bütün olarak bağrımıza basıyoruz. Teşkilatlarımızı eşitlik ve renkli olarak algılayıp ayrım vesilesi yapmıyoruz. Adalet ve kalkınma bizim şiarımızdır. Her kesim insanımız ve topluluklarımız arasında adalet, maddi ve manevi kalkınma idealimizdir. Bu ise partimizin adıdır. Ülkemize her alanda adaleti, maddi ve manevi kalkınmaya getirmek, milletimizi layık olduğu onurlu mertebelere taşımak bizim en önemli hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda çalışmak her AKP mensubu için şarttır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *