ANASAYFA arrow right Yaşam

Gençlerin yüzde 50'si yurt dışında yaşamak istiyor

Gençlerin yüzde 50'si yurt dışında yaşamak istiyor
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2021 / 21.33
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2021 / 21.33
Araştırmaya göre, gençler mevcut siyaset yapma biçimlerini reddediyor; yüzde 35'lik kesim, 'Hayattan ne memnunum ne de değilim' diyor.

Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sinan Ateş, 22 kentte Z kuşağından 2 bin 471 kişinin katıldığı "Türkiye Gençlik Araştırması"na imza attı.

Araştırma kapsamında gençlere, "Hayatınızı en anlamlı kılan şey nedir", "Hayattan memnuniyet durumunuz nedir",  "Boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz", "Geleceğe yönelik en önemli beklentiniz nedir", "Türkiye ve dünya gündemini takip eder misiniz", "Bir savaş çıkacak olsa ülkeniz için savaşır mısınız", "Siyasi kimlik tanımlamanızı yapar mısınız", "Ülkesi yanlış şeyler yapsa da insan ülkesini desteklemeye devam etmeli mi", "Geçtiğimiz yıllarda sizi en çok etkileyen olay hangisidir", "Bugün Türkiye'yi yönetseniz el atacağınız sorun ne olurdu", "Sizce Türkiye'deki gençliğin en önemli sorunu nedir" gibi sorular yöneltildi.

Independent'tan Lale Elmacıoğlu’nun haberine göre araştırmaya katılanların yüzde 28,98'i hayatından memnun olduğunu belirtirken, yüzde 35,09'u "Hayattan ne memnunum ne de değilim" yanıtını verdi.

Yüzde 27,64'lük kesim hayatından memnun olmadığını söylerken, yüzde 8,30 bu konuda bir fikrinin olmadığını beyan etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *