ANASAYFA arrow right Yaşam

Gençlerimizi tabandan yetiştirmemiz gerekiyor

Gençlerimizi tabandan yetiştirmemiz gerekiyor
YAYINLAMA: 12 Nisan 2021 / 21.08
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2021 / 21.21
Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Birinci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında yapıldı

Şehir tiyatrosunun kurulacağının altını çizen Şahin, “Şehirde 1 milyon genç var. Gençlerimize spor alanında nasıl destek veriyorsak, tiyatro, bilim ve sanat konusunda da destek veriyoruz ve gençlerimizi tabandan yetiştirmemiz gerekiyor. Sonbahara doğru şehir tiyatrosunu kurmuş olacağız. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerimiz her zaman sanat ve sanatçıya destek ve değer verdi” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle toplu taşımanın kapasite olarak üçte bire düştüğünü kaydeden Başkan Şahin, “Kapasitenin düşmesi giderlerin artması, gelirlerin azalması anlamına gelmektedir. O nedenle GAZİULAŞ’a böyle bir destek isteniyor. Metro’nun ulaşım alt yapısını tamamladık, yatırım programına aldırıp temel atmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan meclisin bir diğer öne çıkan gündem maddesi ise kardeş şehir başlığı oldu. Bu doğrultuda ortak projeler geliştirmek, iki şehir arasında dostluğu, kardeşliği pekiştirmek, yerel yönetimlerin bilgi ve tecrübelerinin değişimini teşvik etmek için Gaziantep ile Sırbistan’a bağlı Novi Sad şehri, Güney Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağlı Lefkoşa, Ürdün Haşimi Krallığı’na bağlı İrbid arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi protokol imzalayacak.

Kardeş şehir olgusunun gerek dünyanın sorunlarını çözme açısından gerekse de yerelden yerele dünya barışını güçlendirmek için önemli bir yerde bulunduğunu aktaran Başkan Şahin, “Gaziantep önemli bir şehirdir. Gaziantep’le kardeş olunması yönünde talepler geliyor. Kardeş şehir anlaşmasının bizim şehrimiz için de büyük getirilerin önünü açacağı inancındayız” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Birinci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkanlığında yapıldı. Meclis, yoklama alınması ile açılırken, bir önceki birleşim tutanağının kabul edilmesiyle devam etti. Mecliste görüşülen gündem maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Ayrıca mecliste komisyon üye seçimleri de gerçekleştirildi.

Meclis Divan Katipliğine Hakan Kurt ve Ayşenur Mirkelam, Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Osman Toprak, İkinci Başkan Vekilliğine Latif Karadağ seçildi.

Encümen Üyeliğine; Osman Toprak, Latif Karadağ, Sabri Ateş, Ayşenur Mirkelam ve Mustafa Gökkaya, Plan ve Bütçe Komisyonuna;  Latif Karadağ, Mehmet Berk, Mehmet Kesik, Halil Uğur, Abdullah Korkmaz, Ökkeş Döner, Nurettin Zirek, Mehmet Salih Uygur ve Yılmaz Kireç, İmar ve ve Bayındırlık Komisyona; Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Mehmet Rıdvan Fadıloğlu, Osman Toprak, Latif Karadağ, Cuma Güzel, Yusuf Erdem Güzelbey, Murat Özgüler, Hasan Doğru ve Beyhan Külekçi, Ulaşım ve Komisyonuna; Latif Karadağ, Yusuf Erdem Güzelbey, Hanifiz Sönmez, Ayşenur Mirkelam, Mustafa Gökkya, Mehmet Üzüm, İbrahim Çobanoğlu, Yusuf Uğur ve Gamze Kahramanlı, Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonuna; Ayşenur Mirkelam, Mehmet Üzüm, Hanifi Sönmez, Feray Yılmaz, Abdullah Korkmaz, Halil Uğur, Hakan Kurt, Salih Uygur ve İbrahim Şahin,

Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Mehmet Berk, Ayşenur Mirkelam, Yusuf Erdem Güzelbey, Şükran Yılmaz, Feray Yılmaz, Mustafa Kaplan, Abdullah Korkmaz, Mehmet Okyay ve Gamze Kahramanlı, Hukuk Komisyonuna; Osman Toprak, Salih Uygur, Hakan Kurt, Halil Uğur, Mustafa Kaplan, Mehmet Hamzaoğlu, Yusuf Uğur, İbrahim Çobanoğlu ve Beyhan Külekçi Tarife Komisyonuna; Mehmet Berk, Latif Karadağ, Nurettin Zirek, Yakup Bahar, Hülya Kılıç, Mehmet Üzüm, Ökkeş Döner, Celalettin Terlemez ve İbrahim Şahin, Turizm ve Estetik Komisyonuna; Yusuf Erdem Güzelbey, Feray Yılmaz, Mehmet Murat Özgüler, Şükran Yılmaz, Ayşenur Mirkelam, Hülya Kılıç, Hanifi Sönmez, Nurettin Zirek ve Ali Doğan,  Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna; Ayşenur Mirkelam, Şükran Yılmaz, Feray Yılmaz, Hülya Kılıç, Gamze Kahramanlı, Mustafa Kaplan, Abdullah Korkmaz, Mehmet Berk ve Mehmet Hamzaoğlu gibi isimler seçildi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *