ANASAYFA arrow right Güncel

Gençlerimiz cemaat yurtlarına ve gerici zihniyete teslim edilemez

Gençlerimiz cemaat yurtlarına ve gerici zihniyete teslim edilemez
YAYINLAMA: 13 Ocak 2022 / 21.42
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2022 / 21.42
Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, bir cemaat yurdunda intihar ederek yaşamına son veren Enes Kara olayı ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Tarla, “Geleceğimiz, gençlerimiz cemaat yurtlarına ve gerici zihniyete teslim edilemez” dedi. Bir meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Tarla, “Geleceğimiz, meslektaşımız tıp öğrencisi sevgili Enes Kara’ya dayatılan yaşam şekli, cemaat ve aile baskısı bizden aldı. Öğrencileri bilinçli bir şekilde cemaat yurtlarına, evlerine mahkûm eden, barınma ihtiyacını karşılamayan iktidar ve kendi yaşamına dair söz söylemesine izin vermeyen zihniyet ölümünden sorumlu” şeklinde konuştu.

Başkan Tarla, “Bizler; demokratik ve laik bir eğitim sistemini savunuyoruz ve cemaat yurtlarının/evlerinin kapatılmasını, yurtların kamulaştırılarak öğrencilere ücretsiz verilmesini istiyoruz. Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacı devlet tarafından ücretsiz karşılanmalı. Tıp eğitimi; bilimsel, laik, özgür ortamda verilmeli ve meslektaşlarımız mesleki bağımsızlığın önemini benimseyerek eğitimini tamamlamalı” ifadelerini kullandı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *