ANASAYFA arrow right Yaşam

Gençler köyde kalıp üretmek istiyor

Gençler köyde kalıp üretmek istiyor
YAYINLAMA: 28 Eylül 2020 / 20.51
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 20.56
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Av. Sercan Karadağ, İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Şehitkamil ilçesine bağlı Eski Şarkaya Köyü sakinleri ile bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Başkan Karadağ, “Geçmişte yaklaşık 60 hane olan köyümüz bugün yaklaşık 95 hane. Gençler köyde kalıp üretmek istiyor. Lakin temel yaşam kaynakları olan su sorunları iktidar belediyesi ve kurumları tarafından göz ardı ediliyor. Bizler köy halkının sesini kamuoyunda gündem yapmaya ve dertlerine çare olmaya söz verdik” şeklinde konuştu.

GASKİ yetkilileri taleplerine fıkra gibi karşılık veriyor

Başkan Karadağ, “Gaziantep Şehitkamil ilçesine bağlı Eski Şarkaya Köyü sakinleri yıllardan beri süregelen su sorunlarına yetkililerin kulak tıkaması üzerine kendi gayretleri ile 300 bin TL harcayarak 450 metre derinlikte köyün ihtiyacı olan suya ulaşıyorlar. Gerekli testleri yaptıktan sonra GASKİ’den de onay alıyorlar lakin suyu köye götüremiyorlar. Çünkü GASKİ yetkilileri bu taleplerine de fıkra gibi karşılık veriyor” ifadelerini kullandı. 

Suyun bulunduğu yer ile köyün arasının 3 kilometre olduğunu ve köy halkının suyun bu güzergah üzerinden taşınmasını istediğini söyleyen Karadağ, “GASKİ yetkilileri ise kuyuya 8 mesafede bulunan su deposuna taşıyıp oradan civar köyler ile birlikte kullanılması gerektiğini iletiyor. Yani yaklaşık 16 kilometrelik mesafeden suyu köye iletmek istiyorlar. Durumdan anladığımız GASKİ bin parası çok yada birilerinin böyle bir ihaleye ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

Köyün nüfusu her geçen yıl artış gösteriyor

Karadağ, “Köy halkı mağduriyetlerinin giderilmesi adına bütün maliyetleri kendileri karşılayarak 3 km mesafeden suyu köylerine kendileri taşıma fedakarlığını da göstereceklerini beyan etmelerine rağmen şebeke işlemi ihaleye çıkmış ve alan firmaya hayırlı olsun denmiş. Köyümüzün nüfusu her geçen yıl artış gösteriyor” diye konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *