ANASAYFA arrow right Yaşam

Genç avukatların Gaziantep Barosu’nda sesi olacağım

Genç avukatların Gaziantep Barosu’nda sesi olacağım
YAYINLAMA: 30 Eylül 2020 / 21.46
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2020 / 21.46
Av. Süleyman Mehmet Yıldız, Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine adaylığını açıkladı.

Genç avukatların Gaziantep Barosu’nda sesi olacağını ifade eden Yıldız, “Genç avukatlar Gaziantep Barosu’nun yüzde 50’sini oluşturuyor ve bu oran ilerleyen yıllarda yükselecektir. Sorumluluk almak gerektiğini düşündüm ve aday olmaya karar verdim ve ulaşılabilir Yönetim Kurulu Üyesi olacağım” şeklinde konuştu.

21 yüzyıl adliyesine yakışmıyor

Avukatların sayısının her yıl arttığına dikkat çeken Yıldız, “Türkiye’de 120 binin üzerinden avukat bulunmaktadır ve bu sayı her geçen gün katlanarak artmaktadır. Her yıl baroya 400-500 avukat kayıt yaptırıyor, ama bu kadar iş gelmiyor. Dolayısıyla sayının artmasının önüne geçilmesi veya sınırlandırılması gerekiyor. Adliye içerisinde, duruşmalar ve otopark gibi sorunları var. Saat 10:00’da başlaması gereken bir duruşma 11:00-12:00’den aşağı başlamıyor. Ya da avukatların aracını park edeceği bir yer yok. Bunlar 21 yüzyıl adliyesine yakışmıyor” dedi.

Avukatlar resmi kurumlarda sorunlar yaşıyor

Avukatların adliye, nüfus, tapu, karakol ve resmi kurumlarda sorunlar yaşadığı tespitini yapan Av. Yıldız, “Bu sorunları çözümünde baronun önemli bir rolü olması gerektiğini düşünüyorum. Genç meslektaşlarımızdan ilk 5 yıl sigorta primi alınmaması veya alınıyorsa bile cüzi miktarda olması için girişimlerde bulunulmalı. Nüfus, tapu, karakol gibi kurumlarla yazışmalar yapılarak, avukatlara zorluk çıkarılmaması, mevzuata uyulmaması halinde yaptırım uygulanacağı hissettirilmeli” şeklinde ifadeler kullandı.

CMK sorunu puanlama sistemi yapılarak çözüme kavuşabilir

Yıldız, CMK ücretlerinin avukatlar için angarya olduğunu kaydederken, “Ağır Ceza Mahkemesi’nde özel dosya alındığında dosyanın makbuzu 6 bin 800 lira üzerinden kesilmeli. Ancak devletin verdiği para 1000 liradır. Bu hakkaniyet ile ölçülebilir değil. Bu dava 4-5 yıl sürecek bir dava için 1000 lira verilmesi gülünç bir durumun yanı sıra kabul edilebilir bir durum değil. Dolayısıyla verilen paranın en az avukatlık asgari ücret tarifesinde belirtilen rakam seviyesinde olması gerekiyor. İş Mahkemeleri ve bazı mahkemelerde KDV oranı yüzde 8’e düşürülmesi söz konusu, bunun tüm avukatlık mesleği kollarına yayılmasını istiyoruz. CMK sorunu puanlama sistemi yapılarak çözüme kavuşabilir. Yani genç meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılabilir” diye açıklama yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *