ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gelir dağılımındaki adaletsizlik korkutacak boyutlara ulaştı…

Gelir dağılımındaki adaletsizlik korkutacak boyutlara ulaştı…
YAYINLAMA: 27 Haziran 2022 / 14.36
GÜNCELLEME: 27 Haziran 2022 / 14.36
Artan işsizlikle birlikte kentte suç oranının hızla artması sorununu temelden çözmek gerektiği görüşünü savunan iş adamları, sokakta yaşayan ve madde bağımlısı olan çocuk sayısının artmasından rahatsızlık duyulduğunu, kentin yöneticilerinin bir araya gelerek soruna çözüm araması gerektiğini söyledi.

Gelir dağılımındaki adaletsizlik korkutuyor

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin korkulacak boyutlara ulaştığını vurgulayan Halıcılar Odası 2. Başkanı Beşir Demircioğlu, üretim ve istihdamdan kaynaklanan ekonomik sıkıntı ve krizlerin ülkede bunalım yarattığını, bunun sonucunda işsizlik ve suç oranının arttığını söyledi.

Demircioğlu, bu durumda insanların aileleriyle veya yalnız başına sokakta rahatça gezemez duruma gelindiğini, her an her yerde sokak çocuğu, madde bağımlısı ve işsiz insanlarla karşılaştığını hatırlatan Demircioğlu, “İnsanlar asgari ücretin altında çalışmak için her gün işletmelerin kapısını çalıyor. Çoğu evine ekmek alamayacak durumda. İnsanlar madde bağımlılarına korkusundan para vermek zorunda kalıyor, aksi halde kendisine zarar vermesinden korkuyor. Bunların üretime kazandırılması, üretim ve istihdamın önündeki engellerin kaldırılması gerek” dedi.

Ülke kanser olmuş

Sayıları sürekli artan sokak çocuğu ve madde bağımlıları için acil önlem almakta geç bile kalındığı görüşünüz savunan Demircioğlu, “Sorun herkesin sorunu. Belirlenecek çözümlere herkes destek olmalı ve kalıcı çözümler bulunmalı. Tüm bunların ana kaynağı olan borç batağındaki ülke kurtarılmalı. Borç kapanmadan bu ülkede sıkıntı bitmez, ekonomi düzelmez. Bugün sokak çocuklarının sayısının sürekli artmasının temelinde bu konu var, yoksullaşmanın temelinde ekonomi var. Yani insanın ailesinden biri nasıl kanser olduğunda tüm varlığını ortaya koyuyorsa, bugün ülkemiz için aynı şey geçerli. Ülke kanser olmuştur, bundan kurtulmak için gelir düzeyi yüksek insanlar destek vermeli. Bugün buna yanaşmayanlar, yarın servetinin yüzde kırkını da versek çok geç kalınmış olur ve faydası olmaz” şeklinde konuştu.

Hiç kimse kendini rahat hissetmesin

Bu ülkeden kazananların bu ülke için gerektiğinde harcayabilme cesaretini göstermesi gerektiğini hatırlatan Demircioğlu, yaşanan işsizlik, açlık ve artan olaylar karşısında hiç kimsenin kendini rahat hissedemeyeceğini, sorunlara duyarsız kalmayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *