ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gelinen nokta, başarıdır

Gelinen nokta, başarıdır
YAYINLAMA: 27 Temmuz 2021 / 13.36
GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2021 / 13.36
Seçim sonucunun CHP açısından istenilen sonuç olmadığını ifade eden CHP eski İl Başkanı Metin Çelikel, ancak gelinen noktayı bir başarı olarak kabul etmek gerektiğini ifade etti.

CHP’nin muhalefet görevini gereği gibi yapması halinde halkın bir dahaki seçimde CHP’yi tek başına iktidara taşıyacağını iddia eden Çelikel, “Parlamentodaki tablo ve halkın CHP’ye muhalefet görevi vermesi ileriye dönük bir işarettir. Eğer CHP muhalefet görevini yaparsa bir dahaki seçimde tek başına iktidar olacaktır. Seçmen bu yetkiyi verecektir. Muhalefet sorumluluğu bilincinde, geniş halk kitlelerinin çözüm bekleyen sorunlarını çözme noktasında azami özen içinde bulunacağımızdan kimsenin kuşkusu yoktur.

Çelikel, “ Ayrıca Türkiye bu seçim sistemini de artık zaman geçirmeksizin sorgulamalı. Siyasi partiler, demokratik anlamda yapısal değişiklikleri mutlaka gerçekleştirmeli. Aksi takdirde bu sistemle Anayasa’nın öngördüğü temsilde adalet ilkesini ihlal etmiş oluruz” dedi. Türkiye’nin IMF, ekonomi, AB, Kıbrıs, Irak, gelir dağılımındaki adaletsizlik, işsizlik gibi dev sorunlarla karşı karşıya kaldığı süreçten geçtiğini söyleyen Çelikel, “Bu sorunların çözümüne sosyal demokrat bakışın mutlaka yansıması gerek. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde herkesin katkısıyla problemleri aşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Halkın sorunlarına ilgisiz kalan, çözüm getirmeyen, adeta vurdumduymaz bir politika izleyen halkı aç ve perişan bırakan başta iktidar partilerinin, parlamentodaki tüm partilerin barajın altında kalarak, seçmen tarafından cezalandırıldığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *