ANASAYFA arrow right Güncel

‘Geleneksel Baklava Günü’ yarın

‘Geleneksel Baklava Günü’ yarın
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 21.16
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2022 / 21.16
Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen ‘Geleneksel Baklava Günü’ yarın Gaziantep Lisesi Bahçesi’nde kutlanacak.

Bando takımı ve yürüyüşü ile başlayacak olan Geleneksel Baklava Günü İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam edecek. Daha sonra açılış konuşmaları yapılacak, temsili baklava ikramında bulunulacak, 1972 yılı mezunlarına plaket takdim edilecek, baklava korosu, Nimazettin Safa, DJ ses sanatçısı Cengiz Mullahmut, birbirinden güzel şarkıları seslendirecek.

Gaziantep Lisesi Mezunları duası yapılacak, yuvalama, içli köfte ve patates dürümü ikramı olacak, sınıflarda yazılı yoklama yapılacak. Sınıflarda 82. Yıl ve 92 yıl madalya beraat töreni gerçekleştirilecek ve program davul-zurna eşliğinde sona erecek.

Dernek Başkanı Mehmet Emin İnce, “Baklava Günü, 1933 yılında Atatürk’ün emri ile kurulmuş olan 89 yılık tarihe sahip Gaziantep Lisesinin Gaziantep ve ülke siyasetine, sanatına, kültürüne ve sosyal yaşamına yön vermiş 1000’e yakın mezununun bir araya geldiği bir organizasyon” dedi.

Baklava Günü, Gaziantep lisesi mezunlarının bir kopmadık, beraberiz koca bir aileyiz ve ailemize her yıl bir günümüzü ayırıyoruz demenin organizasyona bürünmüş halidir. Baklava günü eski yeni mezunların öğretmenleriyle, öğrencilerinin aynı dönemde aynı sıraları paylaşmış unutulmaz anılara şahitlik etmiş, dostların bir araya geldiği deneyimlerin anıların, öngörülülerin paylaşıldığı, ‘Paklava gazetesi’ ile duyguların yazıya döküldüğü etkisi ve yankıları aylarca süren organizasyon ondan öte sosyal bir buluşma” ifadelerini kullandı. Özer Karınca 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *