ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Gelecek yıl üç ortaokul birden hizmete girecek”

“Gelecek yıl üç ortaokul birden hizmete girecek”
YAYINLAMA: 20 Nisan 2021 / 18.09
GÜNCELLEME: 20 Nisan 2021 / 18.09
Ortaokullarda izdihamın önlenmesi için çözüm yolu bulundu

Ortaokullara kayıtların başlamasıyla daha belirgin bir şekilde ortaya çıkan ortaokul sorununun çözümlenmesi için Vali Fikret Koçak tarafından harekete geçildi. Şehrimizin ortaokul ihtiyacını belirleyen bir rapor bakanlığa iletildi. Her ortaokul ve lisenin en az 60 milyona mal olması deniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından en fazla bir ortaokulun yaptırılması nedeniyle ilimizde köklü başka çözümler bulundu.

Önümüzdeki yıl Binevler semtinde. Sigorta Hastanesi arkasında ve Ünaldı’da üç ortaokul birden 1983-84 öğretim yılında hizmete girecek. Çözümü Vali Koçak buldu. Bu yıl bu semtlere yaptırılan ilkokulların üzerine gelecek yıl özel idarenin yardımıyla ikinci katları çıkacak. İlkokulların üzerlerindeki altı dershanede ortaokul öğretim yapacak. Bu suretle çocukların kışta, karda, soğukta kilometrelerce yol yürümeleri, saatlerce otobüs bekleyerek derse geç kalmaları önlenecek. Vali Fikret Koçak konuyla ilgili olarak verdiği bilgide:

“Bu yıl tamamlanacak olan 14 ilkokuldan gelecek yıllarda mezunlar verilmeye başlanınca ortaokullardaki sıkışıklık anormal derecede artacak. Milli Eğitim Bakanlığı her ile ancak bir ortaokul yapabiliyor. Bu durum göz önünde bulundurularak şehrimizin ortaokul ihtiyacını karşılamak için Ünaldı, Binevler ve Sigorta hastanesi arkasında yaptırdığımız üç ilkokulun ikinci katlarına gelecek yıl çıkarak şehre üç ortaokul birden kazandıracağız. Ortaokullar 1983-84 öğretim yılında hizmete girecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *