ANASAYFA arrow right Güncel

Gelecek hafta 40 yaş üzerindeki vatandaşlar aşılanma programına alınacak

Gelecek hafta 40 yaş üzerindeki vatandaşlar aşılanma programına alınacak
YAYINLAMA: 10 Haziran 2021 / 14.44
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2021 / 14.44
Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

"Eski günlerimize dönmek az bir süre kaldı için üç konuya dikkat çekmek istiyorum" diyen Fahrettin Koca, "İlki sırası gelen vatandaşların aşılarını olmasıdır" dedi.

Koca, "Yarın itibaren 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. Gelecek haftada 40 yaş üzeri vatandaşlarımız aşılama programına alınacak" ifadelerini kullandı.

Koca, "İkincisi, aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Aşı olan vatandaşlarımız da toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymalı. Unutmayalım, aşının bizi koruması için belirli bir süre geçmesi gerekiyor" dedi.

"Üçüncüsü ise, salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır" diyen Fahrettin Koca, "Bunun için şimdiye kadar dışarıdan tedarik ettiğimiz aşıların yerine kendi aşımızın kullanıma girmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi çok sayıda aşı geliştirme projemiz devam ediyor ve birinde son aşamaya geldik. Önümüzdeki hafta yerli aşımızın son fazı olan Faz III insan çalışmaları için gönüllülerimizi aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi. Salgın kontrolünün sürekliliği ve aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erdoğan'ın, "Üçüncü doz aşımı da oldum" açıklamasının ardından akıllarda oluşan "Üçüncü doz aşı" sürecine dair de açıklamalarda bulundu. Koca, "Aşıların belirli süre ile bağışıklık sağladığı ve iki doz aşı olan kişilerin üçüncü doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmalar devam etmektedir. Bu konuda bir klinik çalışma da bakanlığımızca planlanmış, hangi aşıların çapraz kullanılabileceği ve yerli aşımızın üçüncü doz olarak kullanımı değerlendirilmektedir. Elde edeceğimiz somut bilimsel verileri sizlerle de paylaşarak yol haritamızı kesinleştirmiş olacağız. Ülkemizde kullanıma giren aşılar ve yerli aşımızın hangi usullerle kullanılabileceğini belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Koca, sözlerini şu sözlerle tamamladı:

"Umarım artık Sağlık Bakanını daha az görecek sesini daha az duyacaksınız. Bundan sonra size vereceğim en önemli haberin yerli aşımızın başarısı ve salgının son bulduğu açıklaması olacağını görüyor ve o günü iple çekiyorum. Çok yakında salgın haberlerinden kurtulacağız. Gün gibi aydınlık, sağlıklı ve mutlu günler yakındır. Büyük Türkiye güçlü bir devlettir. Bu güce güvenin."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *