ANASAYFA arrow right Spor

Geleceğin yıldızları bu gece belli oluyor

Geleceğin yıldızları bu gece belli oluyor
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 15.14
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 15.14
NBA’de takasların başlamasıyla birlikte yeni sezi sezon hazırlıkları hızlanırken bu gece yapılacak NBA Draftı’nda takımlar yeni yıldız adaylarını kadrosuna katacak. Anthony Edwards’ın ilk sıradan seçilmesi beklenirken New Orleans’da forma giyen Lonzo Ball’ın kardeşi Lamelo Ball’ın da üst sıralardan seçilmesi bekleniyor.

NBA’deki en önemli günlerden birisi olan draft gecesi bu gece Türkiye saati ile 04:00’te yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda şampiyonluk mücadelesi veren ancak geçen sezon sakatlıkların da etkisiyle kötü bir sezon geçiren Golden State Warriors, draftta 2.sıradan seçim yapacak. Draftta ilk sıradan seçim yapacak takım olan Minesota ise 2015’ten sonra ilk kez 1. Sıradan oyuncu seçimi yapacak. Geçtiğimiz seneyi şampiyon olarak tamamlayan Los Angeles Lakers bu seneki 28.draft hakkını geçtiğimiz gün Dennis Schroder takasında Oklahoma City’e göndermişti.

NBA DRAFT MUHTEMEL İLK 5 SIRA

1.Anthony Edwards – Minesota Timberwolves

Hafta içi çıkan haberlerde, Minesota’nın ilk sıradan seçim yapmak yerine daha alt sıralardan seçim yapacak takımlarla ilk sıra hakkını takas etmek istediği ve ekstradan bir oyuncuyu veya draft hakkını almak istediği belirtilmişti. Ancak Minesota’nın istediğini bulamadığı bir takas senaryosunda yöneleceği ilk isim Anthony Edwards olacak. Kolej Kariyerini 19,1 sayı, 5,2 ribaund ve 2,8 asist ortalamasıyla tamamlayan Edwards’ın Minesota tarafından seçilmesi halinde takımdaki diğer yıldız isimlerle uyumu geleceğini belirleyecek.

Güçlü Yönleri: Dribling üzerinden alan yaratma, atletizm, pasör, çok yönlü savunmacı

Zayıf Yönleri: Keskin bir şutör değil, topsuz oyuncu savunma eksikliği, savunmada konsantrasyon eksikliği

2-James Wiseman – Golden State Warriors

Stephen Curry, Klay Thompson, Andrew Wiggins ve Draymond Green’in oluşturduğu Golden State ilk 5’inde tek eksikk bir çember savunucu. James Wiseman, kolej kariyerindeki gösterdiği performans ile çember savunucu rolünü fazlasıyla iyi yapabildiğini gösterdi ancak kolejde gösterdiklerini NBA’e ne kadar taşıyabileceği büyük bir soru işareti. Warriors’un mevcut kadrosunda en önemli eksiklerinden birisini kapatabilecek olsa da üst düzey performansa çıkabilmesi için ligdeki ilk 2 senesi yeterli olmayabilir. Wiseman’ın eksiklerinden olan ve modern uzunlardan beklenen şut özelliği eğer Golden State tarafından seçilirse sorun olmayacaktır. Zira takımdaki kalan oyuncuların şut performansı düşünüldüğünde Wiseman’ı bu eksikliği rahatlıkla kapatılabilir.

Güçlü Yönleri: Atletizm, ribaund, çember savunma

Zayıf Yönleri: Şut eksikliği, zayıf dribling, pick&roll savunma sorunu

3-Onyeka Okongwu – Charlotte Hornets

James Wiseman ile draftın en yüksek potansiyelli pivotlarından birisi. Wiseman’a göre potansiyelini daha erken göstermiş bir oyuncu olan Okongwu, çember savunucu rolü için nitelik olarak fazlasıyla uygun bir isim. 2020 draft sınıfındaki en iyi uzunlardan birisi olan Okongwu, kolej kariyerinde boyalı alan savunmasındaki etkinliğini fazlasıyla gösterdi. Ringer’da çıkan haberde Hornets’ın Wiseman’ı alabilmek için Warriors ile takas yapmak istediği belirtilmişti ancak bu takas bu gece gerçekleşmese dahi Okongwu önümüzdeki yıllarda NBA’deki en efektif uzunlardan birisi olma potansiyeline sahip.

Güçlü Yönleri: Bitiricilik, sırtı dönük oyun, top hakimiyeti, mükemmele yakın pick&roll savunması

Zayıf Yönleri: Şut mekaniği problemi, savunmada yeteri kadar yönlendirici olmaması ve blok yapmak için fazla çaba sarf etmesi

4- Lamelo Ball – Chicago Bulls

Lamelo Ball’un henüz hangi takım tarafından seçileceği belli olmasa da abisi Lonzo Ball’ın Lakers tarafından seçildiği dönemde olduğu gibi gittiği takıma medya ilgisini de getireceği kesin. Medyanın Ball ailesine bu kadar çok ilgi duymasının sebebi ise Ball kardeşlerin performansından ziyade babaları Lavar Ball’un açıklamaları. Lonzo Ball’un Anthony Davis takasında kullanılmasının ardından Lavar Ball’un açıklamaları uzun süre gündemde kalmıştı. Ailenin 2 numaralı üyesi Lamelo Ball’un da artık bir NBA oyuncusu olacağı düşünüldüğünde Lavar Ball’u tekrar kameraların karşısında görmemiz pek şaşırtıcı olmayacak.

Lamelo Ball, Amerikalı bir oyuncu olmasına rağmen babasının seçimiyle Avustralya Basketbol Ligi takımlarından Illawara Hawks’dan seçmelere katılacak. Geçen sezon Hawks’da forma giymeye başlayan Lamelo’nun Avustralya tercihini Lavar Ball ‘’Daha rekabetçi bir ortamda gelişmesi gerekiyor.’’ Şeklinde açıklamıştı. Lamelo Ball, abisi gibi patlayıcı kuvveti iyi kullanabilen oyunculardan birisi. NBA’deki çoğu takımın ihtiyaç duyacağı oyun kurucu özelliklerine sahip. Sahip olduğu yetenekleri kullanabilmek için gerekli olan şey gideceği takım değil ailesinin baskısından ne kadar kurtulabileceği olacak.

Güçlü Yönleri: Her iki elini de rahat kullanması, top hakimiyeti, patlayıcı kuvvet, çok yönlü savunmacı

Zayıf Yönleri: Sorunlu şut tekniği, temastan kaçınması, konsantrasyon eksikliği

5.Deni Avdija – Clevland Cavaliers

Amerika dışından katılan isimlerden olan ve Euroleague takımlarından Maccabi Tel Aviv forması giyen Deni Avdija’nın üst sıralardan seçilmesi bekleniyor. Avdija’nın 5.sıradan seçilmesini engelleyebilecek isimlerin başında Obi Toppin geliyor. Her iki oyuncunun da üst sıralardan seçilmesi bekleniyor ancak Clevland’ın skorer oyuncu eksikliğinden dolayı Avdija’yı tercih etmesi bekleniyor. Maccabi formasıyla Euroleague’de 8 maça çıkan Avdija 3,9 sayı ve 0,3 asist ortalamalarıyla oynadı.

Güçlü Yönleri: Top hakimiyeti, şutör ve atletizm eksiliğine rağmen iyi savunmacı

Zayıf Yönleri: Geçiş savunması eksikliği, atletizm, serbest atış sorunu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *