ANASAYFA arrow right Teknoloji

Geleceğin bilim adamları yetişiyor

Geleceğin bilim adamları yetişiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Etkinlikleriyle ve Öğrenci Merkezli’ eğitimle dikkatleri çekmeye devam ederken, geleceğin bilim adamlarının yetiştirildiği ifade edildi
Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri fen ve teknoloji derslerinde uyguladığı ‘GEMS Etkinlikleriyle ve Öğrenci Merkezli’ eğitimle dikkatleri çekmeye devam ederken, geleceğin bilim adamlarının yetiştirildiği ifade edildi.
Öğrencilere yaparak, yaşayarak öğrenme metoduyla okul öncesi dönemlerden itibaren laboratuar eğitimi veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları; bu eğitimin ilkokul, ortaokul ve liselerinde de daha etkin bir şekilde sürdürülmesi için gelişen eğitim teknolojilerini en iyi şekilde uygulayan kurum olma özelliğiyle sürdürüyor.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanan GEMS (Great Explorations in Math and Science - Matematik ve Fen’de Büyük Keşifler) modeliyle ilgili bilgi verirken, temel amaçlarının öğrencilerin öğrenmesinin hızlandırılması ve elde edilen bilgilerin pekiştirilerek yeni bilgilere ulaşılmasının sağlanması olduğunu ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Vergili, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Fen V Teknoloji derslerinde, GEMS (Great Explorations in Math and Science - Matematik ve Fen’de Büyük Keşifler) modeli ile eğlenerek öğreniyor, öğrenirken keşfediyorlar. GKV’li öğrenciler laboratuar ortamında işlenen derslerde birçok duyularını kullanarak analiz, sentez ve gözlem becerilerini geliştirip daha kolay öğreniyorlar. Laboratuar çalışmalarının öğrencileri araştırmaya yönlendirme, ders esnasında aktif kılma, bilimsel ilgi uyandırma ve yaratıcı düşünceyi geliştirme gibi kazanımları da oluyor. Öğrenciler deneyin nasıl düzenleneceğini, neler yapılacağını ve nasıl sonuçlandığını görmenin ve derste tüm aşamalarda aktif olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu, fen derslerinde öğrencilerin ‘yaparak ve yaşayarak’ öğrenmelerini sağlarken, dersler öğrenci merkezli işleniyor. Öğrencilerin yapacakları deneyler ön planda tutuluyor. Materyallerle üç boyutlu modeller yapılıyor. Öğrencilerin görerek ve yaparak kalıcı bir şekilde öğrenmelerini sağlamak amacıyla derslerde slogan çalışmaları, drama ve canlandırmalar da kullanılıyor. Öğrencilere aktarılan bilgi ve konuların pekişmesi için ‘inceleme, araştırma çalışmaları’ düzenleniyor” dedi.
GEMS etkinliklerini çok yararlı bir model olduğunu ifade eden GKV Özel İlkokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Buket Yılmazkaya ise şunları söyledi:
“Fen eğitimimizde bu etkinliklerinin amacı, temel bilimsel kavram ve yöntemleri açıklarken hayal gücünü etkileyerek, bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler yaratmak ve öğrencilerin fen ve matematikteki temel kavramları anlamalarını sağlamaktır. Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerin Fen ve Teknoloji derslerine olan ilgisi artıyor ve fen derslerini zevkli ve ilginç hale getiriyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *