ANASAYFA arrow right Teknoloji

Geleceğimizi nano teknoloji belirleyecek

Geleceğimizi nano teknoloji belirleyecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Son dönemlerde alınan patentler ve yayınlara baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliyoruz.Biz 9 Eylül
9 Eylül Üniversitesi Matalurji ve Malzeme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Çelik, natoteknoloji kullanımıyla ürünlerde kalite ve performansın arttığını belirterek, “Geleceğimiz nanoteknolojide” dedi.
GAÜN Mühendislik Fakültesi’nde ‘Nanoteknolojideki Son Gelişmeler’ konulu bir konferans veren Prof. Dr.Erdal Çelik, katılımcılara ısı yayan nanokompast kapların üretilmesi ve endüstriyel uygulamaları ile elektrik malzemelerinin üretimi ve uygulama merkezinde yaşanan nanoteknolojik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Nanoteknoloji sayesinde malzemelerin kalite ve performansının arttığına işaret eden Prof. Dr. Çelik, “Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de çok enteresan çalışmalar ortaya çıkıyor. Son dönemlerde alınan patentler ve yayınlara baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliyoruz.Biz 9 Eylül Üniversitesi’nde önemli çalışmalar yapıyoruz ve Türkiye’nin mühendislik eğitiminde önemli başarılara sahip üniversitelerinden Gaziantep Üniversitesi’nde de işbirliğine gidebiliriz.Eğer hızlı bir gelişim hedefliyorsak nanoteklojiye önem vermeliyiz.Çünkü gelecek nanoteknolojide” dedi.
Konferansında, İzmir’in Buca İlçesi’ndeki elektronik malzeme üretimi ve uygulama merkezinin işlevlini anlatan Prof. Dr. Çelik, katılımcılara kristal büyütme, yarı iletken silikon wafer hazırlama, elektronik malzeme fabrikasyon, XRD, kimyasal işlemler ve analiz laboratuvarlarıyla ilgili bilgi verdi.
Panelin sonunda GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram tarafından Prof. Erdal Çelik’e günün anısına sedef sandık hediye etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *