ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Geleceğimize sahip çıkalım

Geleceğimize sahip çıkalım
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2022 / 16.38
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2022 / 16.38
KESK adına bir açıklama yapan dönem Sözcüsü BES Şube Başkanı Kemal Kaya, hükümetin devleti güçlü tutuyoruz diye hizmeti küçülmeye devam ettiğini söyledi ve “Ya bu gidişe göz yumacağız ya da geleceğimize, onurumuza, özgürlüğümüze ve halkın haklarına sahip çıkacağız” derken, herkesi bugün saat 12:00’de istasyon meydanında düzenlenecek olan mitinge davet etti.

Atatürk heykeli önünde bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Kemal Kaya, AKP Hükümeti’nin de önceki hükümetler gibi olduğunu belirterek, Hükümetin gönlü IMF ve sermaye de, eli emekçilerin cebinde. Ek vergiler, sıfır ücret zamlarıyla ve işsizlik ve geçim şartlarını zorlaştırdı, zorunlu tasarrufları zamana yayarak erikli, işçileri kölelik yasasına mahkûm etti. Kamu işletmelerinin, ormanların, hazine arsalarının talanına, haraç mezat satışına hız verdi. Esnaf kepenk kapatmaya, tarım can çekişmeye, emeklilik çile olmaya devam etti” diye konuştu.

Devleti küçültüyoruz diye

diye hizmeti küçülttüler

Kaya, demir çeliklerin, çimento fabrikalarına, santrallerin, süt endüstri kurumlarının satıldığını hatırlatarak “Sıra okullarımızda, hastanelerimize, kullandığımız suya geldi. Kamu hizmetleri paralı hale getirmek istemiyor. Yurttaş paran varsa oku, paran varsa tedavi ol, paran varsa hizmet al diyorlar. Kamu emekçilerinin iş güvencesini ellerinden almayı, düşük ücretler ve olumsuz çalışma koşullarına mahkum etmeyi hedefliyorlar” dedi.

Kaya, açıklamayı KESK’e bağlı sendika temsilcileriyle birlikte yaparken, Atatürk heykeli önünde toplanan kalabalık sık sık hükümet aleyhinde slogan attı. Daha sonra bugün 12’de istasyon Meydanı’nda düzenlenecek olan bir miting için halka bildirimi yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *