ANASAYFA arrow right Teknoloji

'Geleceğe Uzanan Küçük Eller Bilişim Teknoloji Sınıfları Projesi başlatıldı

'Geleceğe Uzanan Küçük Eller Bilişim Teknoloji Sınıfları Projesi başlatıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.15
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.15
Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD), eğitime yaptığı katkılara bir yenisini daha ekledi.
İş dünyasının etkin kuruluşlarından Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD), eğitime yaptığı katkılara bir yenisini daha ekleyerek, 'Geleceğe Uzanan Küçük Eller Bilişim Teknoloji Sınıfları Projesi'ni başlattı.
GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, “Okul Öncesi Eğitimle Değişen Hayatlar Projesi” ile başladıkları eğitim seferberliğine "Geleceğe Uzanan Küçük Eller Bilişim Teknoloji Sınıfları Projesi" ile devam edeceklerini söyledi. Taner Özdurak, proje ile kısıtlı imkanlara sahip köy okullarına teknoloji sınıfları kuracaklarını belirtti. Özdurak, “Bu proje Gaziantep Valiliğimizin SODES desteğiyle 7 taşıma merkezli köy okullarında bilişim teknoloji sınıfları kurmayı içermektedir. Bu sınıflar ile 4 bin öğrencimiz teknoloji ve bilişim ile iç içe olacak. Eğitim hayatları buna göre yeniden şekillenecektir. Öğrencilere; teknoloji sınıfıyla ders alma fırsatı tanıyan projemizin satınalma, sınıf tefrişatları ve sınıfların alt yapılarını oluşturma süreci başlamış bulunmaktadır. Gaziantep'te 7 farklı bölgede yapılacak proje sınıflarını önümüzdeki öğrenim dönemine yetiştirmek için hızlı bir çalışma süreci içerisindeyiz” dedi.
Eğitim konusunun en büyük hassasiyetleri olduğunun altını çizen GAGİAD Başkanı Özdurak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Teknoloji hayatımızı çok bir hızlı bir şekilde değiştiriyor. Kimi mesleklerin önemi artarken, kiminin ki yerinde sayabiliyor veya yok olup gidiyor. Bütün bunlar 'eğitim' konusunu etkiliyor ve önemli hale getiriyor; özellikle iş dünyası değişen dünya koşullarında rekabete ayak uydurabilmek için eğitimli ve donanımlı insanlara ihtiyaç duymaktadır. Bunun temelleri de ilköğretim çağlarında atılmaktadır. Bu sorumluluk bilinciyle görev süremiz boyunca eğitim ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine özel önem veremeye çalışacağız. Şehrimizin ve üyelerimizin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde analiz edip, bu ihtiyaçlar doğrultusunda projeler geliştirmeye devam ediyoruz. GAGİAD, Gaziantep'in ve ülkemizin duyarlı, inisiyatif üstlenen, üretken ve sonuç odaklı bir sivil toplumu olmaya devam edecektir.”İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *