ANASAYFA arrow right Güncel

Geçimini kantinden sağlayanlar daha çok mağdur oldu

Geçimini kantinden sağlayanlar daha çok mağdur oldu
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2021 / 20.27
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2021 / 20.27
Olağanüstü Genel Kurulda yeniden Gaziantep Kantinciler Odası Başkanlığına seçilen Şıho Kelleci Sabah’a çok özel açıklamalarda bulundu.

Oy veren, vermeyen tüm esnafa teşekkür eden Kelleci, kantinci esnafı için yeni ve bembeyaz bir sayfa açıldığını söyledi. “Esnaf, her zaman yanında olan, istenildiğin de ulaşılabilen bir başkan görecek. Tüm esnafımıza bir telefon kadar yakın olacağız. Bize bir enkaz devrettiler, ancak birlik ve beraberlik içerisinde tüm esnafım ile birlikte bu enkazı temizleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle kantinci esnafının çok zor durumda olduğunu anlatan Kelleci, “Bizden önceki yönetim esnafımıza hizmet götürememiş. Okul kira aidatları çok yüksek. Sözleşmeler yenilendiğinde aşırı zam istenebilir. Çevre baz alınarak kira belirlenmez. Her okulun kendisine göre kirası vardır, esnafımızın bu yüksek kiraları ödemesinin mümkünatı yok. Çünkü 2 yıldan beri çalışmıyorlar. Yüksek kira sorununu çözmek için ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçeceğiz, bu sorunu çözmek için çalışacağız” dedi.

Kelleci, esnafın biriken maliye ile sigorta borçlarının ertelenmesini istedi. “Pandemi sürecinde geçimini sadece kantinden sağlayanlar daha çok mağdur oldu. Bu dönemde borçları biriken esnafımızın borçlarının ertelenmesi ya da faizsiz olarak taksitler halinde ödeyebilmesi için çalışmalar yapacağız. Sektöre yönelik bir faizsiz can suyu kredi verilmesi lazımdır. Çünkü esnafın kendini toparlanması için en az 50 bin lira verilmeli. Bu konuda yetkililere güveniyoruz” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *