ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Geçen kış şehrimizde 16 bin adet su saati patladı

Geçen kış şehrimizde 16 bin adet su saati patladı
YAYINLAMA: 02 Aralık 2022 / 14.18
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2022 / 14.18
Belediye halkı ikaz ediyor

Abonelere büyük masraf kapısı açan saatlerin nasıl korunacağı hakkında bilgi veriyor

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, dün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada kışın don yüzünden 16 bin su sayacının patladığını, vatandaşların önlem almaması yüzünden milyonlarca liralık zararın meydana geldiğini bildirdi. Kartalkaya’dan getirilen suyun bu nedenle boşa akıtıldığını bildiren açıklama şöyle:

“Geçtiğimiz yıl havaların soğuk gitmesi ve su abonesi vatandaşlarımın su sayaçlarını soğuğa ve dona karşı koruyamamış olmaları yüzünden, şehrimizde 16 bin adet su sayacı patlamıştır.

Sayaç patlamaları işçilik ve malzeme yönünden işletmemizin ve vatandaşlarımızın büyük zararlarına sebep olduğu gibi, çok büyük maddi ve manevi güçlüklerle 53.5 kilometre uzaktan getirdiğimiz suyun, önemli bir kısmının patlayan sayaçlardan akarak heba olmasına sebep olmuştur.

Kış mevsimi gene yaklaşmaktadır. Önümüzdeki soğuk günlerde su sayaçları ile açıkta giden boruların korunabilmesi ve geçen yılki milli servet kayıplarına yol açılmaması için, su sayaçlarının aşağıda açıklayacağım şekilde korunmuş olması gerekmekte ve dona karşı tedbirli olmayan abonelere işlem yapılacaktır.

Su sayaçları açık havada bırakılmayacak, açıktaki su sayaçları Su İşletme Müdürlüğüne başvurulacak kapalı mahallere aldırtılacak.

Sayaçlar kapalı mahalde olsalar bile, sayacın etrafına ahşap muhafaza yapılacak ve bu muhafazanın içi kuru saman veya talaşla doldurulacaktır. Saman veya talaş yerine sayaç camyünü ile de sarılabilir.

Ana şebeke borusu ile sayaç arasındaki abone şube hatları yüzeyin en az 20 santimetre altına gömülecektir.

Vatandaşlarımın yukarıda saydığım hususlara titizlikle riayet etmesini önemle rica ederim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *