ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Geç kalmayın

Geç kalmayın
YAYINLAMA: 29 Kasım 2021 / 17.08
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2021 / 17.08
Kredi kartı mağdurlarına bir uyarı daha

Yeni tüketici yasasının 14 Mart 2003 günü yürürlüğe girdiğini ifade eden Tüketici Hakları Derneği Başkanı Bülent Yılmaz, yasanın birçok yeniliği beraberinde getirdiğini bir kez daha yineledi.

Noter aracılığıyla başvurun

Yeni tüketici yasasının, bankaların uyguladığı % 375’lere varan temerrüt faizleri sonucu, borçlarına ödeyemez hale gelen kredi kartı mağdurlarına çok büyük imkanlar getirdiğini vurgulayan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Bülent Yılmaz şunları söyledi: Temerrüde düşen, örneğin 1 milyar TL borcu olan bir tüketicinin borcu bir yıl içerisinde 5 milyar 800 milyon olarak banka tarafından istenirken, yasa sayesinde, tüketiciyi bu parayı, 1.5 milyar TL olarak 12 eşit taksitte ödeme imkanı getirilmiştir.

Vurgunun boyutu ortaya çıktı

Yılmaz, böylece ortadaki vurgunun boyutunun ortaya çıktığını belirtti. Yılmaz, “Ülkemizde neyin fiyatı 5.5 misli arttı ki bu boyutta bir para talep ediliyor? Neyse ki, yeni tüketici Yasası artık bu tür haksızlıkların önüne geçecek. Ancak, ne yazık ki derneğimize, son günlerde kimi bankaların ödenecek tutar ve vadelerinin boş olduğu yönünde bir taahhütname imzalattıkları yönünde şikayetler geliyor. Kredi kartı mağdurlarını tekrar uyarıyoruz, bankaların ya da banka avukatlarına sözlü olarak size ifade ettiklerini itibar etmeyiniz. Başvurunuzu, mutlaka noter aracılığı ile ilgili bankanın genel merkezine yapınız. Asla herhangi bir taahhütnameyi imzalamayınız. Unutmayın ki, böyle bir belgeye atacağınız imza, yeni yasanın size sağladığı tüm fırsatların ortadan kalkmasına neden olacaktır. Şayet böyle bir belge imzaladıysanız, ya da başvurunuzu bankanın herhangi bir şubesine yaptıysanız, hemen bize başvurunuz. Ya da banka genel merkezine noter aracılığıyla yeni başvuru yapın” çağrısında bulundu.

Bankalar sorun çıkarırsa derneğe başvurun

Sorunu çözemeyen veya bankalardan olumsuz yanıt alanların mutlaka derneğe başvurmasını isteyen Bülent Yılmaz, “Adınıza düzenlenecek başvuruyu derneğimiz aracılığıyla yapabilirsiniz. Bunun için derneğimizin 234 36 97 nolu telefonuyla bize ulaşabilirsiniz. Derneğimiz Şehreküstü‘de Şehitler Sağlık Ocağı karşısındadır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *