ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GAZÜ kaynıyor

GAZÜ kaynıyor
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 20.30
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 20.30

GAZÜ’de huzursuzluk tırmanıyor. 300 civarında öğrenci, okuldan atılan arkadaşlarına destek açıklaması yaparak Rektörlüğe tepki gösterdi. Mağdur olan arkadaşlarının üniversiteye alınmasını isteyen öğrenciler, “Eğitim hakkı Anayasal haktır, engellenemez” diye slogan attı.

Üniversiteden atılan 6 öğrenciye destek için dün kampüste bir basın açıklaması yapan 300 öğrenci, “Eğitim hakkımız engellenemez, Kışla değil özgür üniversite, çeteler dışarı bilim içeri "diye slogan attı. Şahin Bakır, Metin Oruç, Vural Tarla, Orhan Çiftçi ve Sezai Karatay’ın okuldan atılmasının büyük haksızlık olduğunu, diğer öğrencilere verilen cezaların da yine çok acımasız olduğuna dikkat çeken öğrenciler karardan vazgeçilmesini istedi.

Öğrencilerin ortak açıklamasında şöyle denildi: “Üniversitemizde bulunan çeteler bir kaos ve kargaşa ortamı yaratmışlardır. Öğrenciler kılık kıyafetleri ve siyasi görüşleri nedeniyle saldırılara maruz kalmış, yurtta ve okulda barınamaz hale gelmiştir. Okul ve yurt görevlileri durumdan haberdar olmalarına rağmen bu duruma kayıtsız kalmışlardır. Saldırılara maruz kalan öğrencilerin başvuraları sonuçsuz kalmış, aksine cezalandırılmışlardır. Bu tutum çeteleri daha da cesaretlendirmiş ve yeni olaylara zemin hazırlamıştır.

Aralık ayı başından itibaren oruç tutmayan öğrencilerin ormana kaçırıldığı, yurtta odaların basıldığı ve bazı öğrencilerin öldürüldüğüne dikkat çeken öğrenciler, “Bu durum okul idaresi ve savcılığa bildirilmesine rağmen hiçbir çözüm bulunmadı. 4 Aralık’ta çıkan kavgada 44 arkadaşımız gözaltına alındı, 20’si tutuklandı. Bu nedenle birçok arkadaşımız sınavlara giremedi ve mağdur oldu. Bu olay sonrası okul yönetimi tarafından 44 arkadaşımız hakkında disiplin soruşturması açıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *