ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gazilik unvanının 81’inci yıldönümünü kutluyoruz

Gazilik unvanının 81’inci yıldönümünü kutluyoruz
YAYINLAMA: 13 Ekim 2020 / 15.07
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2020 / 15.07

Gaziantep’e Gazilik ünvanının verilişinin 81. yıldönümü bugün düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Törene katılmak için Kuzey Kıbrıs’tan 8 kişilik bir heyet şehrimize geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mücahitler Derneği üyelerinden oluşan heyet dün Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, burada bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Faik Koyuncuoğlu, Anavatan olmadan ayakta kalmalarının imkansız olduğunu belirtti.Koyuncuoğlu “Kıbrıs sorunu zor ve karmaşık bir konudur. Uzun bir geçmişe sahiptir, fakat bir çözüme kavuşturulmadı. Adada dinleri, ırkları, dilleri, kimlikleri, aynı zamanda duygu ve düşünceleri birbirinden tamamen farklı iki toplum yaşamaktadır. Bunlardan biri Türk toplumu, diğeri Rum toplumudur. Kıbrıs Türk Halkı, en yalnız kaldığı dönemlerde bile kendi milli benliğini korumuş ve Anavatan Türkiye’ye bağlı kalmıştır. Egemenlik, siyasi eşitlik ve Türkiye’nin garantisinden vazgeçemeyiz. Cle- rides ile Denktaş siyasi bir çözüm için toplanıyor. 1974 Harekatıyla Kıbns özgürlüğüne kavuşmuştur ve biz bundan asla taviz vermeyiz” dedi.

Kıbrıs heyeti daha sonra Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir konferansa katıldı. Kıbrıs’ın tanıtımı ile ilgili düzenlenen konferansa Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Salih Emircan konuşmacı olarak katıldı. Kıbrıs’ın bir Cumhuriyet olduğunu belirten Emircan, Türkiye’den başka kimsenin tanımadığını, ama Kıbrıs’ın yasama, yürütme ve yargı organlanna sahip bir devlet olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *