ANASAYFA arrow right Yaşam

“Gaziler Günü”nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz

“Gaziler Günü”nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz
YAYINLAMA: 19 Eylül 2021 / 18.57
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2021 / 19.46

Vali Davut Gül, Gaziler Günü’nü kutladı. Gül, “Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk' e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmiştir. Bizler de; gazilerimize verilen değerin ifadesi olarak bu anlamlı günü “Gaziler Günü” olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi..

Gül, “Kahraman vatan evlatları tarihin akışı içerisinde Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’da,, Antep’te, Maraş’ta, İzmir’de, terörle mücadelede, 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadelede kısacası her zaman ve vatan bildiğimiz her yerde milli birliğimize kast edenlere karşı “Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi” diyerek vatanın bütünlüğünü ve şehadeti her şeyin üstünde tutmuştur.

Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır” açıklaması yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *