ANASAYFA arrow right Yaşam

Gaziantep’teki tüm sulama yatırımları bitirilmeli

Gaziantep’teki tüm sulama yatırımları bitirilmeli
YAYINLAMA: 12 Ocak 2021 / 20.49
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2021 / 20.49
“Damla sulama sistemiyle dönüme 8-10 ton su harcanırken, vahşi sulamayla 90-100 ton harcanıyor”

Geçen yıl metrekareye 500 kilogram yağış düşen Nurdağı’na şimdiye kadar metrekareye 130 kilogram yağış düştüğünü açıklayan Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, “Nurdağı, Akdeniz iklimine sahip, lakin 48 km’lik Kılavuzlu Barajı’nda, Amik Ovası’na kadar sulayacak kanal bitti, su boşa akıyor. İhaleler yapıldı, fakat ödenek olmadığından bekleniyor. Dolayısıyla kuraklığı önlemek için Gaziantep’teki tüm sulama yatırımlar bir an evvel bitirilmeli” şeklinde ifadeler kullandı. 

Kuraklığın çözümünün modern sulama sistemleri ve barajların hayata geçirilmesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Belpınar, “Damla sulama sistemiyle dönüme 8-10 ton su harcanırken, vahşi sulamayla 90-100 ton harcanıyor. Ziraat Bankası’nın 5 yıl verdiği faizsiz desteği de 7-8 yıla çıkararak modern sulama sisteminin yüzde 50 hibesinin daha kolay verilmesi ve çiftçiler arasında yaygınlaştırılması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Sulama yatırımları tamamlanmadan tarımda başarılı olmak mümkün değil

Başkan Belpınar, gelecek için tehlike çanlarının çaldığına dikkat çekti. “Hükümetin sulama yatırımlarını bitirip hayata geçirmesi gerekiyor. Bugün Fırat boşa akıyor, İç Anadolu susuzluktan ölüyor. Kuzey Irak’tan petrol geliyor da neden su gelmesin? Türkiye’de sulama yatırımları tamamlanmadan tarımda başarılı olmak mümkün değil” açıklamasını yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *