ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep‘teki 6 mahallede 80 bin kişi su sıkıntısı çekiyor 

Gaziantep‘teki 6 mahallede 80 bin kişi su sıkıntısı çekiyor 
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.43
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.43

Kartalkaya borularından şehre günde 84 bin ton su verilmesine rağmen

Belediye Başkanı Ertuğ, sıkıntının su yokluğundan olmadığını söyledi. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre, şehrimizde altı mahallede oturan 80 bin kişi hala su sıkıntısı çekiyor. Şehrimize günde Kartalkaya tesislerinden gelen 84 bin ton su veriliyor. Bu kadar su verilmesine rağmen bazı mahalle ve semtlerin susuzluk çekmesi ilgilileri hayretler içinde bırakıyor. Sayaçlar tarafından tespit edilen suyun verilen suyun çok altında olduğu bildirilerek: “Ya büyük kaçaklar var, delinen su borularından boşa akıyor, biz tespit edemiyoruz. Veya binlerce kişi kaçak su kullanarak belediyeyi zarara sokuyor. Bunun tespiti üzerinde çalışıyoruz” deniliyor. Konuya ilişkin Başkan Ertuğ'un açıklaması ise şöyle:

“Şehre günde 84 bin ton tertemiz su veriyoruz. Sayaçlarımızda bunun yarısını zor tespit ediyoruz. Mutlaka ya büyük kaçaklar var veya binlerce kişi kaçak su kullanıyor. Tespitine çalışıyoruz.

Altı mahallemizde oturan 80 bin vatandaşımız hala su sıkıntısı çekiyor. Sebebi su yokluğu değil. 12 Eylül öncesi Devlet tarafından şehir içinde suyun tevzi ve deposu için verilen 500 milyon başka yerlerde kullanılmış. Bu yüzden istenilen su depoları yapılmamış. Biz şimdi bunların yapımına hız verdik. Önümüzdeki mevsime kadar tamamlayıp vatandaşı su sıkıntısından kurtaracağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *