ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep’te yaşamak bir hayli zorlaştı

YAYINLAMA: 30 Ocak 2023 / 21.26
GÜNCELLEME: 30 Ocak 2023 / 21.26
Emekliler, borç içerisinde yaşamayı hak etmiyor

Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, emeklilere yapılan yüzde 30 zammın cebe girmeden eridiğini belirtti. Kılınç, “Türkiye’deki milyonlarca emekli 2023 yılının ilk 6 ayında alacağı zam oranını sabırsızlıkla bekliyordu, ancak her zaman ki yine hayal kırıklığı yaşadık, hüsrana uğradık. Emekliler, borç içerisinde yaşamayı hak etmiyor. O yüzden zam oranlarında bir iyileştirme yapılmasını istiyoruz” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de hayat şartlarının zorlaştığını kaydeden Kılınç, “3 milyona yakın kişinin çalıştığı kentimizde yaşamak bir hayli zorlaştı. Çünkü en düşük ev kiraları 4-5 bin liranın altında değil. Sebze ve meyvenin kilogramı 10 liranın üstünde. Etin kilosu 180-250 lira arasında değişiyor. 5 kilogram şekerin 100 lira, bir kilo peynirin 220 lira ve bir koli yumurtanın 80 lira olduğu bir dönemi yaşıyoruz” notunu düştü. 

Fakirleştikçe fakirleşiyor, yoksullaştıkça yoksullaşıyoruz

Kılınç, “Kuru gıda ve bakliyatı hiç konuşmaya gerek yok. Şu anda bile 3,5 lira olan ekmeğin 5 liraya çıkacağını söyleniyor. 5 kişilik bir aile günlük 15 ekmek yese aylık 2 bin 250 lira yapıyor. Elektrik, su ve doğalgaz faturaları cep yakıyor. Her şey ateş pahası, hiçbir şeye elimizi vuramıyoruz. 100 liramız 10 liraya, 200 liramız ise 20 lira değerine düştü. Alım gücümüz gün geçtikçe düşüyor, düşmeye de devam ediyor. Fakirleştikçe fakirleşiyor, yoksullaştıkça yoksullaşıyoruz. İnsanlar evlerine bir kilo kırmızı et almayı bırakın tavuk bile alamaz durumda” ifadelerini kullandı.

Geçinemeyenler ise bulabilirse ikinci bir iş de çalışmak zorunda

Emeklilerin açlık ve sefalet içerisinde yaşamayı hak etmediğini kaydeden Kılınç, “Devlete 25 yılımızı vermemize rağmen hiçbir zaman kıymetimiz ve değerimiz bilinmedi. Bundan sonrada bilineceğini zannetmiyoruz. Hiçbir birimiz maaş günümüzün gelmesini istemiyoruz. Çünkü maaş aldığımız an borçlara dağıtıyoruz, yine eve borçlu gidiyoruz. Geçinemeyenler ise bulabilirse ikinci bir iş de çalışmak zorunda. Yurt dışında emekli olan birisi dünya turuna çıkıp tatip yaparken, biz ise bırakın dünya turunu çıkıp tatil yapmayı Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’ni geçmiş değiliz. Bu gidişle de geçemeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Artık son günlerimizde kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz

Kılınç, “Biz ki yıllarımızı bu ülkenin kalkınması ve refahının yükselmesi için vermişiz. Yaptığımız fedakarlığın, çektiğimiz cefanın karşılığı açlık, yoksulluk ve sefalet olmamalıydı. Bizler de hak ettiğimiz gibi yaşamak istiyoruz. Bu emeklilerin en doğal hakkıdır. Birçoğumuz kredi kartları ile ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Artık son günlerimizde insan onuruna yakışır, ikinci bir iş de çalışmadan ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyoruz. Ülkeyi yönetenlerin bu hakkı bize çok görmemesi, milyonlarca emeklinin feryadına, çığlıklarına ve sesine kulak vermeli diyoruz. O yüzden yüzde 30 değil, yüzde 100 zam talep ediyoruz” çağrısında bulundu. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *