ANASAYFA arrow right Ekonomi

Gaziantep’te yaşam şartları ağır ve pahalı

Gaziantep’te yaşam şartları ağır ve pahalı
YAYINLAMA: 10 Eylül 2021 / 21.17
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2021 / 21.31
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Ağustos ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını açıkladı. Açlık sınırı 2 bin 926, yoksulluk sınırı ise 9 bin 533 liraya yükseldi

Gaziantep’te yaşam şartlarının ağır ve pahalı olduğunu söyleyen Gökalp, “Bin 200-bin 400 olan ev kiraları 2 bin 2 bin 500 ve daha yukarıya çıktı. İnsanlar ise el mahkum olarak bu fahiş fiyatlara ev tutmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla bu kadar yüksek meblağlarda kira ödenmesi kişinin ekonomisini derinden sarsıyor. Asgari ücretli maaşının yüzde 50’sini kiraya vermek zorunda. Yani açlık ve yoksulluk sınırının sürekli yükselmesi ekonomik koşullara bağlı. Ekonomi kötüye gittikçe bu rakamlar daha da yükselecek” ifadelerine yer verdi.

Asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı

Açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını Sabah’a değerlendiren Belediye İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını vurguladı, ülkenin ekonomik anlamda yaşanmaz bir hale geldiğinin altını çizdi.

İnsanlar zaruri olanlar dışındaki ihtiyaçlarını ikinci plana attı

Başkan Gökalp, insanların zaruri ihtiyaçları dışındaki ihtiyaçlarını ikinci plana attığını kaydetti. “Vatandaş, sadece yaşamını idame ettirebilecek ürünleri ve gıdaları alıyor, onun dışındakileri ikinci plana attı ve zaruri olmadıkça da almıyor. Bunların hepsi ekonominin ne kadar kötü olduğunun bir göstergesidir. Yetkililer, ekonominin iyi olduğu şeklinde açıklamalar yapıyor, lakin toplum olarak hiç kimse bu açıklamalara inanmıyor” dedi.

Asgari ücret ile geçinenler bir mucizeyi gerçekleştiriyor

Asgari ücret ile geçinenlerin bir mucizeyi gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Gökalp, geçinemeyenlerin ikinci bir işte çalışmak zorunda olduğunu anlattı. “İkinci bir işte çalışmadan ya da ek bir geliri olmadan 2 bin 825 lira ile geçinmek söz konusu bile değil. Şu anda okullar açıldı, eminim ki her ailenin bu ay ki harcamaları 400-500 lira arttı. Devlet, vatandaşın yaşam koşullarını iyileştirmesi için asgari ücretin yaşanabilir rakama çıkarması lazım” diye açıklamada bulundu. Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *