ANASAYFA arrow right Ekonomi

Gaziantep’te yaşam koşulları çok pahalı

Gaziantep’te yaşam koşulları çok pahalı
YAYINLAMA: 16 Eylül 2021 / 20.26
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2021 / 20.26
Mil Diyanet Sen Gaziantep İl Başkanı Atıf Deniz, Gaziantep’te yaşam koşullarının pahalı olduğuna dikkat çekti, memurların yüzde 80’inin bankalara borçlu olduğunu belirtti

İl Başkanı Deniz, “Memurlar kesinlikle Gaziantep’te durmak istemiyor. Çünkü kira yüksek, yaşam pahalı. 5 bin lira olan memur maaşının 2 bin lirası kiraya, 1000 lirası elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet faturalarına gidiyor, geriye 2 bin lira kalıyor. Memur 2 bin lira ile ev geçindirmek ve çocuğu okutmak zorunda. Yani maaşın yüzde 70’i zorunlu giderlere gidiyor” dedi.

Günümüz şartlarında tüm ürünlere yüzde 100’ün zamlandığını kaydeden Deniz, 5 litrelik yağın 30 liradan 75 liraya yükseldiğini açıkladı. “Memur Sen, hükümet ile oturduğu masada yüzde 6-7’lik oranı başarı olarak gösteriyorlar ve yüzde 1 barajı üzerinde olanlara 400 lira, yüzde 1 barajın altında olanlara 135 lira sendika aidatı alacaklar. Bu da çalışanlar arasında ayrımcılığa neden oluyor” ifadelerini kullandı.

400 lira sendika aidatını tüm kamu çalışanlarının almasını istiyoruz

Toplu sözleşme görüşmelerinin genel anlamda büyük bir başarısızlık ile sonuçlandığını açıklayan İl Başkanı Deniz, “Memurlar 400 lira sendika aidatını kabul ediyor ama zam oranını kabul etmiyor. Çünkü memurların çoğu enflasyonun altında zam aldığını belirtiyor. Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz dediler ama memuru enflasyona ezdirdiler. Mil-Diyanet Sen olarak 400 liralık sendika aidatını tüm kamu çalışanlarının almasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Memurların maaşları eridi

Deniz, “Geçmiş dönemlerde 6-7 poşete 200 lira verirken, şimdi sadece 3-4 ürüne 200 lira veriyoruz. Market, yakıt, kira ve faturaların tümü arttı. Memura 5+7 zam reva görülüyor ama diğer taraftan kira, gıda ve diğer giderler arttı, ancak memurun kazanımı eridi. Memurdan tasarruf edilmesin” şeklinde konuşma yaptı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *