ANASAYFA arrow right Yaşam

Gaziantep’te seyahat kısıtlaması devam ediyor

Gaziantep’te seyahat kısıtlaması devam ediyor
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2020 / 17.25
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2020 / 17.25
7 ilde seyahat kısıtlamaları kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle birlikte bu gece yarısından itibaren Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla için bir aydır uygulanan giriş-çıkış kısıtlaması kalkıyor. Kısıtlamalar 24 il için ise 19 Mayıs’a kadar devam edecek.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine şehir giriş ve çıkış tedbirlerine ilişkin genelge gönderdi.

Genelgeye göre, 4 Nisan’dan bu yana giriş-çıkışların yasak olduğu Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla için kara, hava ve deniz yoluyla giriş ve çıkış kısıtlaması kaldırıldı.

Kısıtlamanın kaldırıldığı 7 il haricindeki 23 büyükşehir ve Zonguldak için giriş çıkış kısıtlaması 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'e kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 7 ilde seyahat kısıtlamasının kalkacağını bugün açıklamıştı.

Seyahat kısıtlamasının devam edeceği şehirler şöyle: Adana, Ankara, Antep,  Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Maraş, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Urfa, Van, Zonguldak.

Erdoğan, 3 Nisan akşamı yaptığı açıklamada, 4 Nisan 00.00’dan itibaren 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş-çıkışlara kısıtlama getirme kararı alındığını duyurmuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *