ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep’te Serbest Ticaret Bölgesi kurulması istendi

Gaziantep’te Serbest Ticaret Bölgesi kurulması istendi
YAYINLAMA: 05 Eylül 2021 / 17.06
GÜNCELLEME: 05 Eylül 2021 / 17.06
Bir süre önce yaptığımız yayın paralelinde Ticaret ve Sanayi Odası da harekete geçti

Bir süre önce gazetemizde yaptığımız yayında Kilis ilçesinde Serbest Ticaret bölgesinin kurulmasını istemiştik. Gerekçe olarak da Kilis'e gelen Arapların her türlü gereksinmelerini buradan temin ettiklerini, günde on binlerce dolarlık döviz bırakıldığını göstermiştik. Yayınımız doğrultusunda hareket eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Gaziantep'te de Serbest Ticaret Bölgesinin kurulmasının gerekçelerini belirterek Bakanlığa iletti.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Kenan Evren Uzak Doğu ülkelerine yaptığı geziden sonra yurdun gerek duyulan bölgelerinde Serbest Ticaret Bölgelerinin kurulacağını müjdelemiş, bu yolda emirler vermişti. Serbest Ticaret Bölgelerinden birisinin Mersin'de kurulması için çalışmalara başlandı

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Batallı şunları söyledi: “Gazetenizin çok önceden Serbest Ticaret Bölgeleri için yaptığı yayınla memleketimizin çok önemli sorunlarından birisini dile getirmiştiniz. Kilis bölgesinde kurulması gereken Serbest Ticaret Bölgesi Güney Doğu'daki şehirlerimiz için önemlidir. Bunun yanında Gaziantep Orta Doğu ülkelerinin hayvan ihracatı merkezi haline geldi. Gaziantep'te mutlaka Serbest Ticaret merkezlerinden birisi kurulmalıdır. Bunu gerekçeleriyle binlikte Bakanlığa illettik. Takip ediyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *