ANASAYFA arrow right Yaşam

Gaziantep’te Pazarcıklıların sesi olmaya devam edeceğiz

Gaziantep’te Pazarcıklıların sesi olmaya devam edeceğiz
YAYINLAMA: 23 Haziran 2021 / 21.43
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2021 / 17.14
Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Kirizliler Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kızkapanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ufacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ketgenliler Derneği, Tilkiler Köyü Derneği, Mahkanlar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Evri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Düzenlenen yemekte birlik, beraberlik vurgusu yapılırken, toplantının her ay bir dernekte yapılmasına karar verildi. Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cafer Sanağa, “Amacımız köy derneklerimiz ile berber Pazarcığın sorunlarını çözmek için ortak bir iradeyi ortaya koyabilmek ve  Gaziantep’te Pazarcıklıların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gaziantep’te yaklaşık 200 bin Pazarcıklı yaşıyor

Pazarcığın köyleri ve dernekleriyle güçlü olduğuna vurgu yapan Sanağa, “Gaziantep’te yaklaşık 200 bin Pazarcıklı yaşıyor. Bu kadar insanların dernekler ile temsil edilmesi gerekiyordu. Yıllar önce Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kurduk ve ciddi çalışmalar yaptık. Daha sonrasında ise kurulan köy dernekleri ile daha da güçlü olduk” diye konuştu. 

Hiçbir zaman hiçbir siyasi partinin arka ve ön bahçesi olmadık

“Hiçbir zaman hiçbir siyasi partinin arka ve ön bahçesi olmadığımız gibi derneklerimizin de böyle bir gayesi ve amacı olmayacak” diyen Sanağa, “Tamamen hemşerilerimizle bir arada olmak, onların sesi olabilmek, doğru temsil edebilmek istiyoruz. Bu güçlü iradenin devamı için dernek olarak üstümüze düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Sanağa, federasyonlaşma düşüncelerinin olduğunun altını çizerken, “Bu konu her zaman dile getirildi ve tartışıldı. Ama öncelikle mevcut derneklerin daha dinamik, aktif hal gelmesi için ve üye sayımızı artırmak lazım. Daha sonra federasyonlaşma ve vakıflaşma olabilir, lakin için alt yapıyı sağlam kurmak gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek çok daha güçlü olacağız

Kirizliler Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Kazım Unak, “Gerçekleştirilen bu toplantının sürekliliği çok önemlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek çok daha güçlü olacağız. Sesimizi hiçbir şekilde duyuramıyoruz, ama federasyon olursak sesimizi en üst makamlara bile duyurabiliriz” şeklinde konuştu.

İşin içine siyaset girdiğinde parçalanırız

Kızkapanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Yavuz Atmaca, “Kurulan ilk derneklerden birisi biziz ve Kızkapanlılar olarak kentte 18 bin nüfusu sahibiz. Bu tür toplantılar yaparak birlik ve beraberlik sağlanır. Bunu da sık sık yaparsak dayanışmamız daha da güçlenir. Bu oluşumun içerisine kesinlikle siyaseti karıştırmayalım. Çünkü işin içine siyaset girdiğinde parçalanırız” açıklamasını yaptı.

Ortak bir değer ve paydamız var

Ufacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Oğuzhan Elişen, “Bu tür çalışmayı daha önce yaptık ve meyvelerini de aldık. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Bu ayrılıklar aramızdaki bağların kopmasına neden oluyor. Görüş ve düşünceler ne kadar farklı olursa olsun ortak bir değer ve paydamız var. Oda Pazarcık” diye konuşma gerçekleştirdi.

Ketgenliler Dernek Başkanı Mecnun Kaya, “Böyle toplantılar sayesinde birbirini tanımaz, sorunları konuşmak ve çözüm önerileri sunmak iyi bir şey” değerlendirmesinde bulundu.

Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edip bu felsefe ile hareket etmeliyiz

Tilkiler Köyü Dernek Başkanı Avukat Tarık Alpdoğan, “Güzel bir organizasyon ve birliktelik oldu. Tikliler Köyü Derneği, kuruluş amacı; kendi köylülerimizin birlik, beraberliğin artması ve dayanışmanın sağlanmasıdır. Ancak derneğimizin diğer derneklerle olan birlik ve beraberliği kendi köylülerimizin dayanışması kadar önemlidir. Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edip bu felsefe ile hareket etmeliyiz” dedi.

Mahkanlar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Uçar, “Atmanaki olarak birlik ve beraberliğimiz devam ediyor. 15-20 dernek olarak her zaman bir araya gelmek isteriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gaziantep’te, Şanlıurfa nüfusundan sonra ikinci büyük nüfusa sahibiz

Atmanaki Federasyonu Kurucu Mütevellisi Seyhun Bozdağ, “Birinci amacımız ülke genelinde 3 milyon nüfusu bulunan Atmalı aşiretinin Gaziantep’te ki köy ve oymak derneklerini bir araya getirmek ikincisi ise Pazarcığın dernek başkanlarını da bir araya getirmek. Gaziantep’te Şanlıurfa nüfusundan sonra ikinci büyük nüfusa sahibiz. Ama uzun süre bir araya gelemedik. Bu toplantıları sürdürmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Federasyonlaşma sürecini hızlandırmamız gerekiyor

Rışvanlılar Federasyon Başkanı Ali Avcı, “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu düstur ile yol açıktık. Önemli olan birlik ve beraberliktir. Yani bir araya gelerek, önceden atacağımız adımları konulmalı ve karar vermeliyiz. Federasyonlaşma sürecini de hızlandırmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *