ANASAYFA arrow right Yaşam

Gaziantep’te, mutasyona uğramış vaka oranları arttı

Gaziantep’te, mutasyona uğramış vaka oranları arttı
YAYINLAMA: 01 Nisan 2021 / 21.11
GÜNCELLEME: 01 Nisan 2021 / 21.43
Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği tarafından 1 Nisan’ın COVID-19 nedeniyle kaybeden hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak belirlendiğini açıkladı

Pandemi sürecinin bir yılını geride bıraktıklarını belirten Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, “Son normalleşme süreci ile birlikte Gaziantep’te Koronavirüs vaka sayıları ve mutasyona uğramış vaka oranları arttı” açıklamasını yaptı.

Aşılamada çok yetersiz durumdayız

Aşı konusuna değinen Başkan Tarla, son 3-4 aydan beri aşılama yapılamadığını kaydederken, aşı tedarikinde sorun yaşandığını ifade etti. “Randevu sistemi Perşembe ve Cuma günleri için kapattılar. Daha önce randevu alıp gelen hastaları dahi aşılayamıyoruz. Aşılama, salgınla mücadelede çok önemli olmasına karşın aşılamada çok yetersiz durumdayız. Ayrıca Aile Sağlığı Merkezlerinde de aşı olmadığından randevu ile gelen hastalara da aşıları yapılamadı. Dolayısıyla aşı olmadığı için randevu verilmemesi gerekiyor. Aksi halde hoş olmayan tartışmalar yaşanabiliyor” uyarısında bulundu.

391 sağlık çalışanını kaybettik

 “Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bizlere yüklediler ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVID-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yurttaşların sözü olmaya çalıştık

Tarla, mesleğin getirdiği sorumluluk ve yaşanabilir bir dünya umuduyla çalışırken, sağlık çalışanlarını sonsuzluğa uğurladıklarını söyledi. “Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenmeyenleri söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek yurttaşların sözü olmaya çalıştık. Tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlanmayan, uzun mesai saatlerinde, kötü çalışma ortamlarında, hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarımızın sesi olmak için çaba gösterdik” dedi.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, konuşmasını şöyle tamamladı: “Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin kat be katını pandemi döneminde gösteren pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge haline gelen, Covid-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sonrası yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettiğimiz 1 Nisan gününü TTB 72.Kongresi’nde aldığımız karar ile “Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü” olarak belirlemiştik. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız, onları toprağa değil sonsuzluğa uğurladığımızı her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *