ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep’te hayat durdu, insanlar donma tehlikesi geçirdi

Gaziantep’te hayat durdu, insanlar donma tehlikesi geçirdi
YAYINLAMA: 19 Ocak 2022 / 20.17
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2022 / 20.17
Önceki gün öğlen saatlerinde başlayan kar gece geç saatlere kadar etkisini sürdürdü. Kar kalınlığı 40 cm’ye ulaştı, kentin bazı 50-60 cm’yi buldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafik felç oldu, insanlar evine yürüyerek gitmek zorunda kaldı, araçlar yolun ortasında mahsur kaldı, olumsuz hava koşulları nedeniyle evine gidemeyen birçok insan geceyi arabalarının içerisinde geçirdi ve donma tehlikesi yaşadı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle önceki gece Gaziantep’te hayat durdu. Öğlen saatlerinde hafif hafif yağmaya başlayan kar gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini ve etkisini iyice artırdı. Belediyeler, günler öncesinden kar ile mücadeleye hazır olduklarını söylemelerine rağmen, ortaya çıkan manzara vatandaşı çileden çıkardı.

Özel halk otobüsleri çalışmayınca tramvayda yoğunluk oluştu, hatta bazı noktalarda vatandaş belediyeler otobüslerini itmek durumunda kaldı, okullar tatil edildi. Kentin birçok yerinde trafik kilitlendi. Yolda mahsur kalan vatandaş belediyelere isyan etti. Ağırlığı kaldıramayan ağaçlar ile çatılar çöktü.

Dün sabah ise özel halk otobüsleri çalışmayınca insanlar işlerine yürüyerek gitti, ana arterlerde insan seli meydana geldi, binlerce dükkan kepenklerini açmadı, çift şeritli çalışan tramvay tek şeride düşürüldü. Araçları yolun ortasında kalanlar, araçlarını kurtarmak için uzun uğraşlar ve mücadeleler verdi.

Yoğun kar yağışının olacağının bilinmesine karşın belediyelerin hiçbir önlem almadığını ifade eden vatandaşlar, belediyelere adeta ateş püskürdü. “Saatlerdir yolda bekliyoruz, araçlarımızla mahsur kaldık, hiçbir şekilde gidemiyoruz. Belediyeler kar ile mücadeleye hazır olduklarını söylüyorlar, ancak şu ana kadar herhangi bir belediye aracını göremedik. Megakent ve Gastronomi kenti olarak şehrimize bu yakışıyor mu? Hani nerede belediye başkanları? Hiçbirini göremiyoruz?” dedi.

Kentte akşam saatlerinde mesai bitiminde yollar tamamen kilitlendi. Yolları kapatan kar nedeniyle yolcu otobüsleri, minibüsleri ve tramvaylarında aralarında bulunduğu binlerce araç yollarda kaldı. Araçlarda bulunan on binlerce kişi ise çok kısa mesafelere bile araçlarla yaptıkları saatler süren yolculuğun ardından yine saatlerce yol yürüyerek, ulaşabildi. Yollarda kayan araçlar nedeniyle uzun süreli trafik keşmekeşinin yaşandığı kentte, normalde yaklaşık 10 dakika süren yolculuklar bile 4-5 saat sürdü. Toplu taşıma araçlarında ve özel araçlala seyir eden başta kadın, çocuk ve ihtiyarlar olmak üzere on binlerce kişi, kar, tipi nedeniyle kapanan yollardaki araçlarda saatlerce mahsur kaldı. Onlarca kilometrelik araç konvoylarının oluştuğu yollarda saatler süren bekleyişin ardından vatandaşlar, soğuk ve tipiye rağmen saatlerce yürüyerek evlerine gitti.
Toplu taşıma araçları ile evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, zaman zaman kara saplanan otobüsleri iterek, kurtarmaya çalıştı. Vatandaşlar, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının yetersizliğinden yakınarak, yetkililere tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *