ANASAYFA arrow right Yaşam

Gaziantep’te gümüşçülük sektörü gelişiyor ve büyüyor

Gaziantep’te gümüşçülük sektörü gelişiyor ve büyüyor
YAYINLAMA: 19 Mart 2021 / 20.46
GÜNCELLEME: 19 Mart 2021 / 20.51
Akik Gümüş Sahibi Cevdet Basım, gümüşten herkese hitap eden ürünlerin yapılabildiğinin altını çizdi.

Vatandaşın istediği ürünü Akik Gümüş’te bulabileceğini ifade eden Basım, kentteki gümüşçülük sektörünün geliştiğini ve büyüdüğünü belirtti. “Biz de yok diye bir şey yok. Her cebe hitap eden ürün çeşidimiz var. Ürünlerimizi ücretsiz olarak hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiyoruz” diye konuştu. 

2021 yılından umutluyuz

Basım, pandemi döneminde piyasanın allak-bullak olduğunu vurgularken, “Pandemi sürecinde gümüş fiyatlarında artış yaşandı, daha sonra fiyatlar durağanlaştı ve 7-8 aydan beri aynı seyirde devam ediyor. 2021 yılından umutluyuz. İnsanlar, hiçbir zaman umutlarını yitirmemeli, kaybetmemeli, bu süreci en az zararla atlatmak için mücadele etmeli” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep’te gümüş sektörünün geliştiğini ve büyüdüğünü söyleyen Basım, “Gümüşçülük bir zanaattır. Dolayısıyla vatandaşımız tarafından rağbet gösteriyor. Önemli olan gümüşün cazip taraflarını bilmek. Çünkü yapılan araştırmalar neticesinde gümüşün sağlığa faydalarının olduğunu anlaşılıyor. Sadece takı değil olarak kullanılmıyor” dedi.

Her ürünü kendimiz yapabiliyoruz

Gümüşçülüğün özveri isteyen bir meslek olduğunu anlatan Basım, “Hazır yemeği yemesi çok kolay, önemli olan yemeği hazırlayabilmektir. Yıllardan beri gümüşçülük sektörünün içerisinde olduğumuzdan her ürünü kendimiz yapabiliyoruz. Ayrıca ham maddenin pahalı olmaması nedeniyle gümüşteki ürün yelpazesi altındaki gibi dar değil, çok geniştir. Altında üretilen ürününün rağbet görmesi gerekiyor, çünkü yüksek maliyetli işçilik var. Gümüşte de ticari kaygı var, lakin risk daha az, işçilik daha düşük. Ondan dolayı ürün yelpazesi daha geniş” açıklamasında bulundu. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *