ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep’te ekmek yapılıyor demeye utanıyorum

Gaziantep’te ekmek yapılıyor demeye utanıyorum
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2021 / 14.06
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2021 / 14.06
Fırınların hepsi de temizlikten yoksun

Belediye zabıtasının fırınları kontrol etmediği anlaşıldı.  Başkan 4 saat süre ile bütün ekmek ve francala fırınlarını denetledi. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ dün saat 14’ten 17’e kadar basın mensuplarıyla birlikte fırınları denetledi. Denetimlerin sona ermesinden sonra “Gaziantep’te ekmek yapılıyor demeye utanıyorum” dedi.

Fırınların denetimi esnasında temiz francala fırını bulmak mümkün olmadı. Birisi hariç hepsi de 30- 40 gram eksik francala yapıyordu. Bazı fırınlarda hamam böceği bazısında fare görüldü. Saçaklı'daki fırın hamur teknesinin içinde ise sinekler doluydu. Hamurla birlikte yoğrulup ekmek yapılıyordu. Kontroller sonunda fırınların durumu tek kelime ile rezaletti. Durumu bizzat gözleriyle gören ve denetleyen başkan Ertuğ:

“Gaziantep'te ekmek yapılıyor demeye utanıyorum. Bunun tek çözüm yolu kaldı. Belediye ekmek fırını. Günde 300 torba işleyen bir ekmek fırınını mutlaka gerçekleştireceğim. Fırıncıların üç ana konuya dikkat etmeleri gerekir 1. Maddi durum, 2 Manevi durum, 3. Yasal durum. Bunlarda Allah korkusu yok kuldan utanan da.

Halkın ekmeğini nasıl çalarlar. Kul affetse Allah affetmez, kanunlar affetmez, Bu gibiler mutlaka bir felakete uğrar. Kendisi uğramazsa çocukları uğrar. Fırınlarda çalışanları görüyorsunuz. Hepsi küçük yaştaki çocuklar. Kaliteli işçi yok. Ekmek yapmasını bilmiyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *