ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’te devlet yatırımı kalmadı

Gaziantep’te devlet yatırımı kalmadı
YAYINLAMA: 19 Mart 2023 / 17.30
GÜNCELLEME: 19 Mart 2023 / 17.30
Çimento fabrikasının yıllar önce özelleştirme kapsamında, Uzanlar’a satılmasının ardından, Gaziantep’teki tek devlet yatırımı olan Tekel İçki Fabrikası da faaliyetlerini durdurdu. Böylece Gaziantep’te devlet yatırımı kalmadı. Son ürün alımı gerçekleşti

Bakanlık tarafından kapatılmasına karar verilen Gaziantep Tekel İçki Fabrikası, genel müdürlüğün talimatıyla son ürün alımın gerçekleştirdi. Yöredeki üzüm ve tütün çiftçisini gelecekte sıkıntılı günler beklerken, kapatılmasına karar verilen fabrikanın 15 Ekim’de başlattığı kuru üzüm alımı, 12 Kasım’da sona erdi. Bu süre içerisinde 4 ton kuru üzüm alımı yapıldı. Yetkililer, “Genel müdürlük 4 bin ton alım miktarı belirlemişti, bunu da 12 Kasım günü yapılan alımlarla doldurduk. Üreticiye 4 trilyon 320 milyar lira ödeme yapıldı. Alımlarla ilgili olarak üreticiye borcumuz kalmadı” dedi.

Üzümler rakı yapımında kullanılıyor

Gaziantep Tekel İçki Fabrikasının faaliyetleri durdurulduğu için iki ayı aşkın süredir üretim yapılmadığı, bu nedenle ürün alımı dahil, hiçbir faaliyet olmadığı öğrenildi. Yetkililer, satın alınan kuru üzümün rakı yapımında kullanılacağını açıkladı. Yetkililer, üzümlerin Nevşehir ve Karaman fabrikalarında rakı üretiminde kullanılmak üzere gönderileceğini kaydetti.

30 Kasım’a kadar fabrikada kimse kalmayacak

Tekel’in özelleştirilmesi ile birlikte kurumda 30 Kasım’a kadar 200 çalışandan kimsenin kalmayacağını söyleyen yetkililer, fabrika kapatıldığı için çalışanların başka şehirlere gönderildiği, bir kısmının da emekli olduğu vurguladı. Gaziantep Tekel İçki Fabrikası tarafından son kez 890 üreticiden alınan 4 bin ton kuru üzüme karşılık 4 trilyon ödeme yapıldığı, satın alınan üzümlerin Nevşehir ve Karaman’a gönderileceği kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *