ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’te de AKP ilk CHP ikinci sırada yer aldı

Gaziantep’te de AKP ilk CHP ikinci sırada yer aldı
YAYINLAMA: 22 Nisan 2021 / 16.31
GÜNCELLEME: 22 Nisan 2021 / 16.31
Sonar’ın araştırması Habertürk’ten sonra yalnızca Sabah’ta

Sonar Araştırma A.Ş. tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Bursa, Samsun, Antalya, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Trabzon Kırklareli illerinde ikamet eden bin 743 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemi ile yaptırılan ankete göre, Gaziantep’te de AK Parti birinci sırada, CHP ikinci sırada yer aldı. Sonar Araştırma Şirketi yetkilileri, Gaziantep’te sıralamanın AK Parti, CHP, YTP, MHP, DYP ve Genç Parti şeklinde olduğunu açıkladı.

Sabah’ın anket sonuçlarını yayınlama teklifini kabul etlen Sonar Araştırma Şirketi yetkilileri, Gaziantep'te partilerin sıralamasını verirken, oy oranlarının açıklanmasının hata payını artıracağı için sakıncalı olacağını ifade etti. Gaziantep’te 106 kişiyle yüz yüze görüşüldüğü, ülke genelinde bin 743 kişiyle yapılan ankette hata payının +/- 2,28 iken, kent bazına indirgendiğinde hata payının yüzde 5-6’ya yükseleceği için oran açıklanmasının kamuoyunu yanıltacağı bildirildi.

Sonar A.Ş.’nin yaptığı ve ilk kez önceki akşam Habertürk kanalında açıklanan Türkiye Siyasi Profil Araştırması’nda AK Parti yüzde 25,15 ile birinci, CHP yüzde 21,05 ile ikinci, MHP yüzde 10,13 ile üçüncü sırada yer alırken, DYP yüzde 9,87, YTP yüzde 6,81, HADEP yüzde 6,11, Genç Parti yüzde 4,80, ANAP yüzde 4,63 oy oranlan ile barajın altında kalan partiler olarak görünüyor. Gaziantep’te de genel oranlardaki sıralamaya paralel olarak AKP birinci ve CHP ikinci sırada yer alıyor. Gaziantep’te üçüncü sıradaki MHP’nin yerini YTP alıyor, YTP’yi ise MHP ve DYP izliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *