ANASAYFA arrow right Ekonomi

Gaziantep’te daire fiyatları İstanbul ile yarışır durumda

Gaziantep’te daire fiyatları İstanbul ile yarışır durumda
YAYINLAMA: 25 Mart 2021 / 20.59
GÜNCELLEME: 25 Mart 2021 / 21.30
Alım gücü zayıflayan vatandaş ev almaktan vazgeçti

Emlak sektörünün durağan bir zaman geçirdiğini kaydeden Elitlife Group ve İnşaat  Yönetim Kurulu Başkanı Eyyup Can Palta,, satışların yüzde 60 oranında azaldığına dikkat çekerken, “Konut faiz oranlarının yüzde 0,64’e düştüğü zamanlarda stoktaki dairelerin tümü satıldı, sektörel bir hareketlilik yaşandı. Ancak bu kampanya bitince faiz oranları yeniden yükselişe geçti. Dolayısıyla alım gücü zayıf olan vatandaş ev almaktan vazgeçti. Şu anda beklemedeyiz. Önümüz yaz ayı olduğundan biraz umudumuz var. Sektör olarak eski güzel günlerimize dönmeyi istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

Eyyup Can Palta, Gaziantep’te inşaat sektörünün hızla geliştiğini vurgularken, daire fiyatlarının ise İstanbul ile yarışır seviyeye yükseldiğini kaydetti, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Şehrimizde inşaat sektörü gelişiyor, gelişmeye devam ediyor. Şu anda bu sektörden binlerce insan evine ekmek götürmektedir. Bunun yanı sıra daire fiyatları çok yüksek. 2+1’lerin fiyatı 450-600 bin lira, 3+1’lerin fiyatı 600 bin lira 2 milyona kadar çıkıyor. Tabi bu fiyatlar dairenin bulunduğu semte ve mahalleye göre değişkenlik gösteriyor.”

Yeni kurulmasına karşın kentteki emlak sektörüne yeni bir soluk ve heyecan getiren Elitlife Group ve İnşaat, tecrübeli ve deneyimli uzman kadrosu ile hizmete başladı. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan Elitlife Group ve İnşaat, şimdiden vatandaştan tam not alırken, özgüvenin adresi oldu.

Gaziantep’te emlakçı patlaması yaşanıyor

Elitlife Group ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Eyyup Can Palta, yaptığı açıklamada, kentte emlakçı patlaması yaşandığının altını çizdi. “Geçmiş dönemlerde bu kadar emlakçı yoktu, inşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte emlakçı sayısı da acayip şekilde arttı. Dolayısıyla da yaşanan artış sonrasında da sektörün hizmet kalitesi düşmüş oldu. Günümüzde bakkal, manav hatta kapıcı bile emlakçılık yapar duruma geldi. O nedenle vatandaşlarımız çalıştığı kişi ve kurumları iyi bilmeli ve tanımalı ki daha sonradan pişman olmasınlar” ifadelerini kullandı.

Her zaman müşteri memnuniyet odaklı çalışacağız

Palta, “Abdullah Palta, Abdullah Aykurt ve Ali Genç’in şirket ortaklarımızın yanı sıra alanında tecrübeli ve deneyimli uzman kadromuz ile çıktığımız bu yolda Gaziantep’teki emlak sektörüne yeni bir heyecan ve soluk getirmeyi hedefliyoruz. Her zaman müşteri memnuniyet odaklı çalışacağız. Tüm vatandaşlarımızı bir bardak çayımızı içmeye bekliyoruz” diye açıklamada bulundu. Fatma Karabacak

 

https://bututtu.com/

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *