ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep’te çocuk felci aşısı yok...

Gaziantep’te çocuk felci aşısı yok...
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 20.37
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 20.37
Sağlık Bakanı istediği kadar söylesin…

Vatandaşlar 6 aydır hastanelere gidip geliyor. Ama aşı yok... Bakan televizyonda aşının bol olduğunu söyledi. Vatandaş aksini iddia ediyor...

Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay: “Piyasada hiçbir ilacın eksikliği yok. Her türlü aşı elimizde bol miktarda bulunuyor. Çocuk felci ve karma aşı stoklarımız çok geniş.” diye açıklama yapmasına karşılık şehrimizde altı aydan beri çocuk felci ve karma aşı bulunmuyor.

Vatandaşlar çocuklarını aşılatmak için altı aydan beri Asiye Ragıp Oral Çocuk ve Ana Sağlığı merkezinin kapısını aşındırıyor. Sağlık merkezi ilgilileri gelen vatandaşlara devamlı yok satıyor. Devamlı aşı istendiği halde Sağlık Bakanlığından cevap verilmediğini söylüyor.

Çocuk felci ve karma aşı konusunda vatandaşlar devamlı olarak gazetemizi ziyaret ederek, yolda yakalayarak konunun çözümlenmesi için şikâyetlerde bulunuyor. Aynı şekilde Asiye Ragıp Oral Ana ve Çocuk Sağlığı merkezini de sıkıştırdıklarını bildiren vatandaşlar müspet bir cevap alamamaktan yakınıyorlar. Yayınlarımız üzerine konu üzerine hassasiyetle eğilen Vali Fikret Koçak şunları söyledi:

“Konunun ciddiyetini biliyorum. Yaptığım incelemede sağlık merkezindeki görevlerin kusurlu olduğunu, ciddi olarak konuya eğilmediklerini öğrendim ve durumu derhal Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına ileterek çocuk felci ve karma aşı gönderilmesini istedim. Çok kısa bir zaman içinde şehrimize gelmesini bekliyorum. Aşıların getirilememesinde başlıca amil buranın başsız bulunması, sorumlu bir doktorun bulunmamasıydı. Bunu da hallettik. Sağlık merkezine vekâleten Dr. Oktay Dai tayin edildi.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *