ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep’te anarşinin kökü kazındı

Gaziantep’te anarşinin kökü kazındı
YAYINLAMA: 22 Nisan 2021 / 16.35
GÜNCELLEME: 22 Nisan 2021 / 16.35
5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şebabettin Balkan'ın İzmir Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Yrd. Başkanlığına atanması, yerine Tuğgeneral Necati İkizoğlu'nun atanması ve göreve başlatılması dolayısıyla dün saat 10’da Sancak teslim töreni yapıldı.

Törene 6. Kolordu ve Sıkıyönetim Komutanı Korgeneral Bülent Türker, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıfat Ercan, Vali Fikret Koçak, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Emniyet Müdürü Rifat Özbirgiil ve daire müdürleri katıldı.

İstiklal Marşı'nın topluca söylenmesinden sonra şehitlerimiz ve ulu önder Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra 6. Kolordu ve Sıkıyönetim Komutanı Korgeneral Bülent Türker bir konuşma yaparak Balkan paşanın başarısını kutladı. Aynı başarıyı İkizoğlu paşanın da göstereceğinden emin olarak yeni görevlerinde başarı diledi. Daha sonra ant içilerek 5. Zırhlı Tugay Sancağı Tuğgeneral Şebabettin Balkan tarafından yeni komutan Tuğgeneral Necati İkizoğlu'na törenle teslim edildi. Son olarak geçit töreni yapıldı. Tuğgeneral Şebabettin Balkan saat 17.00’de şehrimizden ayrıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *