ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’te 9000 tane tatlı kazanç mudisi var

Gaziantep’te 9000 tane tatlı kazanç mudisi var
YAYINLAMA: 28 Eylül 2022 / 15.42
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2022 / 15.42
Bankacılık düzenleme ve denetleme Üst kurulu tarafından el konulan imar bankasında hesabı bulunanların pamuk bank da işlem yaptırmaya başlaması izdihama yol açtı. BDDK tarafından imar bankasından alacağı olan mudiler paralarının ödenmesi için işlem yaptırmasının istenmesi modelleri tatmin etmezken, işlemlerin tek şubeden yapılması da tepkilere neden oldu.

Gaziantep’te 9000 civarındaki yüksek faiz için devlet bankası yerine imar bankasını tercih eden mudi, dün işlemlerin bir devlet Bankası’ndan yaptırılmamasından şikayet etti.

İmar Bankası’nın 9000 mudisi var

BEDD kanın, imar bankası mudilerinin paralarını alabilmesi için 1 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında pamuk bankasına başvurmasını zorunlu kılmasının ardından yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’teki mudiler de pamuk bank şubesine akın etmeye başladı, imar Bankası’nın Gaziantep’te yaklaşık 9000 civarındaki mudisinin bulunduğunu belirtirken, normal dönemde devlet bankaları %45 faiz verdiği için beğenmeyerek %55 faiz veren imar bankasını tercih eden mudiler, işlemlerin tek şubeden ve devlet bankası yerine özel bir bankadan yapılmasına tepki gösterdi.

Yüksek faizi tercih ettiler

Uygulamanın kendilerini oyalamaktan başka anlam taşımadığını belirten insanlar, bir ay sonra ne yapılacağını da bilemediklerini açıkladı. İmar bankasında 30 milyarın olduğunu söyleyen bir şahıs, tüm güveneceğim, geleceğim bu para. Başka hiçbir şeyim yok. Üç aydır paramı alamıyorum. İhtiyacım var. Parası olanlar pamuk banka başvursun diyorlar. Şimdi bu işlemden sonra ne olacağı, paramızı ne zaman verileceği belli değil. Hükümet bu konuya el atsın mağduruz dedi.

57 milyarını kurtarmak istiyor

Evini satarak İmar Bankası’na 57 milyar yatırdığını açıklayan bir şahıs, iki aydan bu yana parasını alamadığını ve faiz ödememek için bunca sıkıntıya katıldığını söylerken, “Bir yandan bürokratik işlemleri azaltmaya çalışanlar diğer yandan bizi bürokratik işletme boğuyor. Pamuk bank da işlem yapmak için istedikleri evrak yok. Vergi numaramız belli, kimlik numaramız belli, hesaplar belli o zaman bunca evrak istemek niye? Zaman kazanmak ve bizleri yıldırmak istiyorlar. Ben çocuğum üniversiteye yazdıracağım, kayıt parası isteniyor, param yok” diye konuştu.

Pamuk bank önünde uzun kuyruklar oluşturarak saatlerce bekleyen imar bankası mudileri, İşlemlerin yalnızca bir bankadan yapılmasına çok sinirleniyor.

Bir vatandaş, “Elektrik, su, telefon faturalarımı yatıramıyorum, faizleri birikiyor diye konuştu.

Bu şekilde sistem sık sık tıkanır

Murat Deniz uygulamayı rezalet olarak değerlendirirken, “İki aydır biz de oyalıyorlar. Başvurudan sonra ne olacak bilmiyoruz. Devletin bankası dururken niçin pamuk banda böyle bir işlem yaptırılıyor anlamıyorum. Sistem tıkandı deniyor. Saatlerce 40° sıcağın altında sistemin açılmasını bekliyoruz. Tek şubede işlem yapılıyor, hem yurt genelinde aynı anda işlem yapılıyor, bu şekilde elbette sistem tıkanacak. Sürekli tıkanır. Bunun başka çözümü ne bakılsın. Yoksa işlemler uzar, bizlerde mağdur olmaya devam ederiz. Yetkililer çözüm bulmalı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *