ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’te 600 servis var

Gaziantep’te 600 servis var
YAYINLAMA: 12 Ocak 2023 / 16.00
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2023 / 16.00
Gaziantep’te 600 civarında servis aracı bulunduğu, bunların büyük bir kısmının öğrenci taşıdığı bildirildi. Yetkililer, korsan servis çalıştıranlar konusunda halkı uyardı.

Servis araçlarında en yüksek ücret 40 milyon

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası başkanı Sedat Özden, odaya kayıtlı 785 üye bulunduğunu 600 civarında aracın servis hizmeti verdiğini bildirdi. Özden, rekabet nedeniyle aylık 20-40 milyon servis ücreti oluşması konusunda bir şey yapamadıklarını kaydetti. Velilerin iyi seçim yapması ve uygun servisleri tercih etmesi gerektiğini belirten Özden, Gaziantep’te servis hizmeti yapan araçların büyük bir kısmının son model araçlar olduğunu ve hepsinde birer yardımcı personel bulunduğunu açıkladı. Özden sözlerine şöyle devam etti:

Korsanlardan sakının

“Öğrenci servis araçlarımız modern. Kentin ihtiyacına cevap verecek sayıda, hatta fazla. Her serviste telsiz ve cep telefonu mevcut. Anında ulaşma, bilgi alma imkanı var. Şehrin her yerine hizmet veriyoruz. Servis hizmeti isteyen her okula, her iş yerine bu hizmeti yasal olarak veriyoruz. Ancak korsanlar konusunda halkımız biraz dikkatli olsun. Odaya kayıtlı olmayan veya ‘S’ plakası bulunmayanlardan hizmet alınmasın.”

Servislere kapasitesinin üzerinde öğrenci alınamaz

Öğrenci servis araçlarına kapasitesinin üzerinde öğrenci alanların kendilerine bildirilmesi gerektiğini söyleyen Özden, “Veliler bu konuda duyarlı olsun. Teslim ettikleri servise kaç öğrenci alınıyor, kaç kişilik kapasite var, eğer araca kapasitenin, üzerinde öğrenci anlıyorsa itiraz ederek durumu bize bildirsin. Servis seçimi yaparken de bu tür olayları göz önünde bulundurun. Dürüst çalışan servisleri tercih etsinler. Kapasitenin üzerinde öğrenci alan bir araç tespit edilirse, buna önce 33 milyon TL ceza, tekrarında ise trafikten men cezası veriliyor” şeklinde konuştu.

Öğrenci servisleri park sorunu yaşıyor

Okulların yanında park etme imkanı olmadığı için sorun yaşadığını, bu yüzden halkla şoförler arasında tartışma yaşandığını bildiren Özden, bu sorunun çözümlenmesini istediklerini kaydetti. Ayrıca öğrenci indir bindir sırasında da yine sivil araç sürücüleri ile tartışma yaşadıklarını, kornaya basarak sıkıştırıldıklarını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *