ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Gazianteplilerin yardımlarıyla yapılan okullar, insanlığa ışık saçacak”  

“Gazianteplilerin yardımlarıyla yapılan okullar, insanlığa ışık saçacak”  
YAYINLAMA: 09 Mart 2021 / 13.16
GÜNCELLEME: 09 Mart 2021 / 13.16
“61 yıl önce düşmana şamarı vuran Gaziantepliler, cehaletle savaşta da aynı şamarı vuracaktır’’

Belediye Başkan A. Turan Ertuğ'un himayesinde Ünaldı Mahallesi, Üçoklar semtinde yaptırılmaya başlanan okulun temeli atılırken semtte ve çevresinde gerçek bir bayram vardı. Mahallenin tüm kadınları bayramlık giysilerini giyinmiş, folklor gösterisi yapan Halk Eğitimi ekibine eşlik ediyor, gökleri çınlatıyordu. Hep bir ağızdan tempo halinde:

“Kıraçta oturan birleri unutmayan, bizlere de okul yaptıran devletimiz, paçalarımız sağ olsunlar” diye etrafı inletiyorlardı. Temel atma töreninin açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan: “Ankara'da şura dolayısıyla bulunduğum sırada Gaziantep'e 180 ilkokul öğretmeni daha vereceklerini bildirdikleri zaman bunlara yer bulantıya cağımı bildirdim. Bakanlık yetkilileri ise Türkiye genelinde 27 öğrenciye bir öğretmen düştüğünü bildirdi. Bu durumda bizim 93’lük sınıflarımızdaki öğrencilerimizi en az üç öğretmenin okutması gerekiyor. Gazianteplilerin yardımdarıyla gerçekleşecek okullar insanlığa ışık saçacaktır.”

İkinci konuşmayı yapan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ise: “Millet olarak 61 yıl önce yurdumuzu işgal etmeye gelenlere hak ettikleri şamarı indirerek geri gönderdik. Şimdiki savaşımız eğitim öğretim savaşıdır. Cehalete de aynı şamarı vuracağız. Açtığımız okul yaptırma ve okuma-yazma seferberliğine yediden yetmişe herkes katılacaktır. Gazianteplilerin hamiyetli kişiler olduğuna inanıyorum.

Ocak mahalleliler büyük su sıkıntısı çektiğinizi biliyorum. Sizlere söz gelecek yıl su almayan ev kalmayacak. Bir de Kaçak inşaat yaptırmayın, sizleri dolandırıyorlar. Yakında devletin çıkaracağı kanunla hepinize ev yaptıracağım, söz veriyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *