ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gazianteplilerin gerçekleştirip ordumuza armağan edeceği Askeri Kalıp  Fabrikası’na bağışlar 71 milyonu buldu

Gazianteplilerin gerçekleştirip ordumuza armağan edeceği Askeri Kalıp  Fabrikası’na bağışlar 71 milyonu buldu
YAYINLAMA: 16 Temmuz 2020 / 20.07
GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2020 / 20.07

Türk Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına, vatandaşlardan toplanan teberrularla ilgili olarak dün bir açıklama yapan Fahri Yardım Komitesi Başkanı ve Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Genel Müdürü Bülent Özesen, şimdiye kadar 71 milyon lira bağışta bulunulduğunu belirtmiş ve “Bu bağışlar neticesi yapılacak olan fabrika, Gazianteplinin Türk ordusuna en büyük armağanı olacaktır” demiştir.

Türk Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Fahri Komitesi Başkanı Genel Müdür Bülent Özesen bağışlarla ilgili olarak şunları söylemiştir:

“Gaziantep il merkezi başta olmak üzere ilçe ve köy terden toplanan bağış 71 milyona ulaşmıştır. Tüm vatandaşlar ekonomik güçlerine göre, bağışta bulunmak için adeta yarış yapmaktadırlar. Toplanan paraların tamamı, Gaziantep'te kurulacak olan Askeri Kalıp Sanayi fabrikasına harcanacaktır.

Fahri Yardım Komitemiz tüm üyeleriyle birlikte, fabrikanın Gaziantep'e kazandırılması ve bu yolla Türk Ordusuna Gazianteplinin bir armağanının sunulması için çalışmaktadır.

Bu fabrikanın kuruluşu ile sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin kalıp ihtiyacı değil, aynı zamanda Gaziantep'te ve bölgedeki mevcut sanayiin kalıp ihtiyacı da giderilecektir.

Kurulacak fabrika Anonim şirket şeklinde olup yüzde 51 hissesi Kara Kuvvetlerinin olacaktır. Şirket başlangıçta 200 milyon TL sermaye ile kurulacağı için Vakfın yüzde 51 hissesi 102 milyon lira olacaktır. Bu nedenle toplanan 71 mil yon liranın 102 milyon lira ya çıkması gerekmektedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *