ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantepliler soruyor: “TRT’nin Gaziantep’e alerjisi mi var?”

Gaziantepliler soruyor: “TRT’nin Gaziantep’e alerjisi mi var?”
YAYINLAMA: 02 Eylül 2021 / 13.55
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2021 / 13.55
24 Aralık’ta yayınlanan eğlence programında Gaziantep adeta küçümsendi. Bir müddet önce şehrimizdeki tarihi yerleri görüntülemek için gelen kameramanlar kaleye bile çıkmadılar. Gaziantep’in bu kadar ihmal edilmesi olayına TRT Genel Müdürünün bizzat el koyması isteniyor.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Gaziantep, Kahramanmaraş ve Diyarbakır illerinde bir süre önce eğlence programları düzenledi. İki gün önce de eğlence programını yayınladı. Program sunulurken Kahramanmaraş’ın kahramanlık beratından tutun da tanıtılacak neyi varsa görüntüleriyle sergiledi. Dakikalarca Kahramanmaraş dondurmasının yapılışını, bıçakla kesilişini verdi, önemli yerlerini görüntüledi. Arkasından da eğlence programını sundu. Sıra Gaziantep'e gelince nerede yıkık bir köşe varsa orasını görüntüleyerek sundu. Hem de birkaç saniyeyi güçlükle doldurarak. Arkasından da bir Diyarbakır türküsüyle Gaziantep'teki eğlence programını bitirdi.

Gaziantep olarak, dünyanın tek Gazi şehri olması, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Gazilik beratından söz edilmedi. Tarihi kale, Dülük, Yesemek heykel mezarlıkları, Habeş ve diğer önemli tarihi kalıntılarımız verilmedi.

TRT eğlence programını hazırlayanların bu davranışı tüm Gazianteplileri üzdü. Eğlence programı hazırlama dairesinin Gaziantep’e karşı bir alerjisi bulunup bulunmadığı herkesim dilinde. Eğlence programı sunulurken “Gaziantep çevresinden bir tek türkü de mi alınamazdı?” diye soruyor vatandaşlar. Daha önce şehrimizdeki tarihi yerler görüntülemeye gelen TRT kameramanları, Gaziantep kalesine düşeriz diye çıkmamış.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *