ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantepliler kendi şehirlerinde ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürüldü

YAYINLAMA: 24 Kasım 2022 / 20.59
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2022 / 20.59
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Gaziantep’e gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Gaziantep’in işgal altında olduğunu ve işgalin her geçen gün daha arttığını belirten Özdağ, “Suriyelilerin ve Afganların yeni gelişleri ile bu işgal artıyor.  Gaziantepliler kendi şehirlerinde ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürülmüş haldeler” ifadelerini kullandı.

Parası olmayanlar, Suriyelilerin ardından hastanelerde sıraya giriyorlar

Vatandaşların kamu hastanelerini kullanamadığından özel hastanelere yöneldiklerini kaydeden Özdağ, “Parası olmayanlar ise Suriyelilerin ardından hastanelerde sıraya giriyorlar. Şehir, Suriyeli işgali altında omuzlarına karabasan çökmüş bir insan gibi eziliyor. Resmi rakamlara göre Gaziantep’te, 535 bin Suriyeli var. Bebeklerin takviye gıdası için 535 bin Suriyeli’ye Göç İdaresinin ödediği fatura aylık 9 milyon TL” hatırlatmasını yaptı.

Milletvekili adayı olur muyum o da belli değil

Gaziantep’ten milletvekili adayı olup olmayacağının kesinleşmediğini ifade eden Özdağ, “Parti organlarımızdan hiç kimsenin nereden nasıl aday olacağıyla ilgili bir toplantı yapmadık, netleştirmedik, ama 2 dönem Gaziantep milletvekilliği yaptım ve yine Gaziantep'ten milletvekili adayı olmayı arzu ederim, lakin milletvekili adayı olur muyum o da belli değil” dedi.

‘Suriye tarafı güvenliyse füzeler nereden geliyor’ sorusunu soran Genel Başkan Özdağ, “Bu füzeler Uganda’dan gelmiyor, Suriye’nin Kuzey’inde PKK-YPG tarafından atılıyor. Türk ordusu elinden geleni yapmasına ve başarılı olmasına rağmen hatalı bir siyaset izleyen AK Parti, PKK’nın bölge oluşturmasına ve Amerika Birleşik Devletleri ile ittifak yapmasına imkân verdi. Karkamış’ta hayatlarını kaybedenler bunun bedelini ödediler” diye belirtti.

Okullarımız güvenli olmaktan çıktı

Özdağ, “Milli Eğitim Bakan Yardımcısı utanmadan, ‘Bu gencimizi kimse tanımayacaktı, herkes tanıdı’ diyor. İnanılır gibi değil. Şam’da namaz kılacağız diye yola çıktılar, Kilis’teki camilerimizde namaz kılamaz olduk. Okullarımız güvenli olmaktan çıktı. Bunun tek yolu Şam rejimi ile iş birliği yapıp Suriye ordusunun buraları temizlemesini sağlamak. Bizim Suriyeliler’in Türkiye’den çıkışı stratejisi olduğu gibi Türkiye’nin de Suriye’den çıkış stratejimiz var” şeklinde konuştu. 

Mansur Yavaş ile ilgili yaptığımız teklifi, Türkiye'nin gündeminde tutuyoruz

Parti’nin oy oranının yüzde 8 dolaylarında olduğuna dikkat çeken Özdağ, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının sorulması üzerine şunları dile getirdi.  "Mansur Yavaş ile ilgili yaptığımız teklifi, Türkiye'nin gündeminde tutuyoruz. Bu konuda Mansur Yavaş'ı şartsız destekleyeceğimizi söyledik, hala da o sözümüzün arkasındayız.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *